Šport > Košarka
7174 ogledov

"Tudi Dončiću bodo izprašili zadnjico"

luka dončić
Dallas Mavericks pri Luki Dončiću ne želijo ponoviti napake iz preteklosti.

Vodilni možje košarkarske ekipe Dallas Mavericks, ki se je naboru lige NBA dogovorila za menjavo z Atlanto Hawks in v svoje vrste pripeljala Luko Dončića, se izogibajo primerjavam slovenskega košarkarja z nekdanjimi zvezdniki najmočnejše lige na svetu.

Finale Eurobasket Razočaranje Šport V Dallasu odločili v Dončićevem imenu

V Dallasu ne želijo ponoviti napake izpred dveh desetletij, ko so ameriški mediji vlekli vzporednice med takratnim novincem Dirkom Nowitzkim in slovitim Larryjem Birdom, zaradi česar se je komaj 20-letni Nemec znašel pod velikim pritiskom. Nowitzki na začetku svoje NBA kariere ni upravičil visokih pričakovanj, pri Dallasu pa so se s tem naučili pomembne lekcije. 

"Ne bomo ponovili napake, ki smo jo storili pred 20 leti, ker gre za 19-letnega fantu in mu bodo tako kot Nowitzkemu izprašili zadnjico," je vsa vprašanje na temo primerjave z aktualnimi in nekdanjimi zvezdniki lige zavrnil predsednik košarkarskih operacij Donnie Nelson.

dirk nowitzki | Avtor: EPA EPA

"Dončić se bo pomeril z najboljšimi košarkarji na svetu, ne samo izven naših zidov, temveč tudi v našem trening kampu. Z Dirkom sva se veliko pogovarjala o tem, zato bi pri napovedih raje ostal previden," je dodal.

Dirk Nowitzki, ki je član Dallas Mavericks vse od leta 1998, velja za najboljšega evropskega košarkarja vseh časov, čeprav se njegova kariera v NBA sprva ni odvijala po željah in bi se kmalu končala, še preden se je dobro začela. Nemec je težko pariral atletsko razvitejšim igralcem, prav tako pa je podlegel visokim pričakovanjem. "Bil sem tako jezen, da sem razmišljal o vrnitvi v Nemčijo," je nekoč priznal.

Kljub zadržanim komentarjem je Nelson pohvalil slovenskega košarkarja, a poudaril, da je pred njim vse prej kot lahka pot. "Zelo smo veseli, da ga imamo, a pred njim je težka naloga. Zdi se, kot da smo včeraj kupili Nowitzega, ki so ga nemudoma vsi primerjali z Larryjem Birdom. Dirku s tem nismo naredili nobene usluge," je pojasnil Nelson in dodal: "Izognili se bomo tovrstnim primerjavam. Luka je samosvoj fant. Pred njim so njegovi izzivi."

Podobno je razmišljal tudi Dončićev trener Rick Carlisle. "Fant ima izjemno statistiko. V NBA ga bomo sodili kot prvega Luko Dončića in ne kot drugega tega ali onega igralca. Glede na to, kar je dosegel, se mi to zdi pošteno. Čaka ga težko delo. Prihaja v okolje, ki se močno razlikuje od tistega, kjer je igral doslej," je povedal trener Dallas Mavericks.

Dončić se je po naboru že vrnil v Slovenijo, kjer je na treningu obiskal slovenske reprezentante. V Dallasu so mu v teh dneh predpisali počitek, zato na kvalifikacijskih tekmah proti Španiji in Črni gori ne bo mogel pomagati varovancem Rada Trifunovića, bo pa za aktualne evropske prvak navijal s stožiške tribune.

Lukov dres Že naprodaj Šport Kje in za koliko lahko kupite Dončićev dres
Komentarjev 1
  • Sara_Macdonell 16:20 26.junij 2018.

    Google zdaj plačuje od 2500 do 5000 USD na teden za delo na spletu od doma.... Moj prijatelj mlajšega brata že več mesecev povprečno 18k in dela približno 24 ur na teden..... Zdaj bi morali poskusiti dobiti to delo in ...prikaži več začeti zaslužiti denar na spletu, tako da sledite navodilom na tem spletnemm dnevniku ..... ....... >>>>>>>>>>>> www.WebJob8.Com

Sorodne novice