Šport > Košarka
1455 ogledov

To so največji med sezono govorili o Dončiću

Luka Dončić
Novinec leta je bil že med sezono redna tema v pogovorih z zvezdniki.

Luka Dončić si je z izrednimi predstavami v svoji prvi sezoni v ligi NBA prislužil naziv za najboljšega novinca. Če je bil po svoji prvi tekmi med košarkarsko elito, odigral jo je proti Phoenixu in nekdanjemu slovenskemu selektorju Igorju Kokoškovu, še nezadovoljen s svojo igro, pa je nato iz dvoboja v dvoboj navduševal anvijače Dallasa ter tudi najznamenitejše tekmece. Ti so na račun mladega Slovenca po obračunih vedno znova stresali komplimente.

"Neverjeten je. Lahko najde soigralce, si sam pripravi met, je zelo inteligenten košarkar. Sploh nisem presenečen. Že pred dvema letoma sem ga videl igrati proti mojemu bratu, že takrat sem vedel, da je nekaj posebnega. Zanj je meja le nebo, postajal bo boljši in boljši. V prihodnosti boste še veliko slišali o Luku Dončiću," je na začetku sezone napovedal kasnejši najkoristnejši igralec lige Giannis Antetokounmpo.

"Igra nad svojo starostjo, ne igra kot devetnajst ali dvajsetletnik. Sem impresioniran," je med drugim povedal Kyrie Irving. "Vidi se, da ga ni strah, bo 'moč' v tej ligi," pa je menil Kevin Durant.

Individualne nagrade Luke Dončića:

novinec leta (ROY) lige NBA (2019)
prva peterka novincev lige NBA (2019)
novinec meseca zahodne konference v ligi NBA (v vseh mesecih 2018/2019)
MVP Evrolige (2018)
MVP Final Foura Evrolige (2018)
prva peterka Evrolige (2018)
vzhajajoča zvezda Evrolige (2017, 2018)
MVP lige ACB (2018)
rva peterka lige ACB (2018)
najboljši mladi košarkar lige ACB (2017, 2018)
prva peterka mladih košarkarjev lige ACB (2016-2018)
MVP turnirja Next Generation (2015)

"Luka," je brez kančka dvoma že sredi sezone zmagovalca v boju za rookieja leta napovedal najboljši novinec v letu 2018 Ben Simmons. "Je neverjeten, vidi se, da ima izkušnje z igranjem vrhunske košarke. Zaprl je usta vsem dvomljivcem, ki niso poznali njegove igre. Zagotovo si je že ustvaril ime," pa je zaključil Steph Curry.

O mlademu Slovencu so svoje mnenje povedali tudi Paul George, Donovan Mitchell, Anthony Davis, Nikola Jokić, Damian Lillard, Dwyane Wade,  Klay Thompson, Draymond Green, Blake Griffin, Chris Paul, Julius Randle, Jamal Crawford ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice