Šport > Košarka
1540 ogledov

Tako so bronasti fantje slavili v slačilnici

SLO U18 bron PrtSc
Mladinska košarkarska reprezentanca je uspeh proslavila na primeren način.

Izbrana vrsta Slovenije do 18 let je na evropskem prvenstvu osvojila tretje mesto. V srečanju za bron v tesalskem Volosu je četa Petra Markovinovića nadigrala domačine Grke (81:57).

Slovenija U18 Video Šport Slovenci za medaljo potolkli domačine!

To je druga medalja za slovensko mladinsko reprezentanco (U18) na evropskih prvenstvih. Prvo je leta 2002 v Nemčiji osvojila generacija na čelu z Erazmom Lorbkom in Sašem Vujačićem.

Še štirikrat je Slovenija posegla po medaljah med mlajšimi člani (U20). Dvakrat je bila zlata (2000, 2004), enkrat srebrna (1998) in enkrat bronasta (2006).

Zgodovinski uspeh v Volosu so Slovenci znali proslaviti že takoj po tekmi za tretje mesto. Na spodnjem posnetku se lahko prepričate, kako prešerno je bilo v garderobi.

Letos so Slovenijo zastopali Mark Babšek Vrečko, Rok Nemanić, Dominik Praljak, Luka Ščuka, Andrej Stavrov, Maj Dušanić, Gregor Glas, Primož Kmetič, Alen Malovčić, Bine Prepelič, Žiga Samar in Klemen Smrekar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice