Šport > Košarka
24 ogledov

Tajfun rešuje slovensko čast, boleč poraz Olimpije

Union Olimpija Anže Petkovšek
Union Olimpija je na gostovanju v Beogradu zapravila priložnost za zmago nad Partizanom (76:74). Boljši vtis je naredil Tajfun, ki je bil na gostovanju boljši od Igokee (82:71).

Union Olimpija je po dobri kolektivni predstavi tekmo s Partizanom izgubila v sami končnici. Zanjo je to šesti poraz v zadnjih sedmih tekmah v ligi Aba, ki hkrati pomeni, da je po polovici tekmovanja najslabša slovenska ekipa v ligi.

Čeprav so bili Ljubljančani večji del v zaostanku, so se hrabro borili in venomer ujeli tekmeca. Tako je bilo tudi 53 sekund pred koncem, ko je Miha Lapornik po trojki v zadnji sekundi napada izenačil na 72:72. Isti igralec je nato s črte prostih metov poskrbel tudi za 74:74, zadnji poskus za zmago pa je imela Union Olimpija v rokah Saša Zagorca štiri sekunde pred koncem. Za razliko od domačega junaka, Jamarja Wilsona (21 točk), ki je v zadnji minuti dosegel oba koša za Beograjčane, prvi strelec zeleno-belih Zagorac (16 točk) ni bil dovolj natančen in točki sta ostali v dvorani Pionir.

Union Olimpija bo 12. decembra gostovala v Skopju, naslednja domača tekma pa jo čaka 20. decembra proti Igokei.

Tajfun do četrte zmage v zadnjih petih tekmah

Košarkarji Tajfuna so trenutno med najbolj vročimi ekipami v ligi Aba. V Laktaših pri Banja Luki so vpisali četrto zmago v zadnjih petih nastopih. Pravzaprav zgodovinsko, saj je njihova prva v gosteh v ligi Aba.

Povsem zaslužen uspeh slovenskega prvaka ima še dodatno težo, saj je na vedno neugodnem terenu Igokee nastopil brez prvega organizatorja igre Ceole Clarka, večji del drugega polčasa pa tudi brez Sandija Čebularja, ki je bil izključen. Tajfun je imel tokrat izjemen strelski večer; zadel je kar 17 trojk, od tega enajst v prvem polčasu.

Šentjurčani so svoj namen pokazali že zelo kmalu. Z delnim izidom 19:2 so se na začetku druge četrtine prebili do dvomestne prednosti (27:16), ki je do konca tekme praktično niso več izpustili iz rok. Domen Bratož je odsotnost Clarka nadomestil s 17 točkami (trojke 4:9) in sedmimi podajami, najboljšo partijo letos je prikazal Ivan Držić (19 točk, trojke 4:9), izkazal pa se je tudi Aleksandar Ponjavić (16 točk, trojke 4:10).

Tajfun, ki je sredi tedna končal z nastopi v pokalu Fiba, tako da se bo lahko zdaj posvetil ligi Aba, bo naslednji petek gostoval v Nikšiću pri Sutjeski.

Liga Aba, izidi:

Igokea : Tajfun 71:82 (16:24, 29:46, 54:66)
Partizan : Union Olimpija 76:74 (17:15, 39:32, 56:54)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.