Šport > Košarka
10 ogledov

Smodiš 'out' do konca leta

Smodiš je upravičeno stisnil zmagoslavno pest. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenski reprezentančni kapetan Matjaž Smodiš tudi po izpuščenem evropskem prvenstvu na Poljskem nima sreče s poškodbo hrbta. Po vsej verjetnosti bo moral na operacijo.
 
 

Matjaž je eden izmed naših vodij, naš kapetan. Položaj je zelo zapleten, jasno pa je, da bo Smodiš nekaj mesecev odsoten.

Jevgenij Pašutin

 
Na uradni strani moskovskega CSKA je danes odjeknila vest, da bo kapetan slovenske reprezentance Matjaž Smodiš po vsej verjetnosti rdečim lahko pomagal šele naslednje leto, poškodbo hrbta pa bo verjetno treba pozdraviti celo z operacijo. Klubski funkcionarji so se dobili na posvetu v Izraelu, kjer so jim specialisti priporočili operacijo. Končna odločitev kluba sicer še ni znana, ob morebitni operaciji pa bi se "Smoki" na parket vrnil po treh ali štirih mesecih okrevanja. Na naš klic v Rusijo se Smodiš ni odzval.

 

Menjava že prišla

CSKA se je bliskovito odzval in v svoje vrste zvabil 208 cm visokega Srba Ivana Radenovića, otroka Partizana, ki je nazadnje igral za grški Panellinios. Podpisal je enoletno pogodbo.

"Matjaž je eden izmed naših vodij, naš kapetan. Položaj je zelo zapleten, jasno pa je, da bo Smodiš nekaj mesecev odsoten," je za uradno spletno stran dejal trener moštva Jevgenij Pašutin. "Želimo mu hitro okrevanje. Prav tako imamo zdaj resen problem v napadu zaradi vrste poškodb, saj tako Viktor Hrjapa kot Aleksander Kaun še okrevata in potrebujeta še nekaj časa, da prideta v pravo formo. Zdaj sta nam ostala le Dmitrij Sokolov in Andrej Vorončevič. Poskušali bomo okrepiti moštvo z novim visokim igralcem – kandidata že imamo pripravljenenga in smo v procesu aktivnega pogajanja," je še dodal trener CSKA. Pogajanja so bila res aktivna, saj je v glavno mesto Rusije že prišel Srb Ivan Radenović. Več informacij v "kvadratku" ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.