Šport > Košarka
98 ogledov

Slovenski trener v Stožicah s svojo zasedbo šokiral Cedevito Olimpijo

Cedevita Olimpija Profimedia
Košarkarji Cedevite Olimpije so na tekmi 6. kroga lige Aba v Ljubljani izgubili proti Budućnosti iz Podgorice z 71:91 (26:19, 41:46, 54:70).

Cedevita Olimpija je imela možnost, da proti močni Budućnosti popravi vtis iz prvih petih krogov, v katerih je vknjižila tri poraze. Za mnoge bi bila njena zmaga presenečenje, ki pa se na žalost domačih navijačev ni zgodilo. Po njem je dišalo le v prvi četrtini, v kateri so Ljubljančani vodili tudi za deset točk, a prednost prehitro izpustili iz rok, gosti so že na odmor odšli s petimi točkami prednosti.

Olimpija je bila slaba pri metu z razdalje, izgubila je tudi skok. Do izida 50:56 je imela še realne možnosti, a delni izid 0:7 jo je pahnil v visok zaostanek, ki je do konca tretje četrtine še narasel. V zadnji četrtini so prišli najbližje na deset točk zaostanka, a nato so tekmeci kaznovali njihovo igro na vse ali nič, tako da večje negotovosti ni bilo.

V ljubljanski vrsti se je izkazal Devante Jones, ob stoodstotnem metu, zadel je obe trojki, vseh pet metov za točki in oba prosta meta, je dosegel 18 točk, a je bil kot edini razpoloženi igralec premalo, da bi Ljubljančani lahko bolj ogrožali črnogorsko ekipo. Pri njej je bil z 19 točkami najučinkovitejši Nikola Tanasković. Nekdanja igralca Olimpije, zdaj pa Budućnosti, Kevin Duane Ferrell in Alen Omić sta dosegla 14 oziroma štiri točke.

V naslednjem krogu 4. novembra bo Cedevita Olimpija gostovala pri Crveni zvezdi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.