Šport > Košarka
14 ogledov

Slovan utonil v Krki

Košarkarji Krke so uspešno zakorakali v novo sezono, v soboto pa jih čaka veliko Žurnal24 main
Začela se je liga UPC Telemach. Prvo kolo je prineslo dva zanimiva dvoboja. V Novem mestu so domači sezono začeli zmagovito, njihovo usodo pa je delil tudi domžalski Helios.
 

Liga UPC Telemach, 1. kolo

Helios : E. M. Postojna 100:63
Krka : G. Slovan 85:75

Sobota, 4. oktobra:
E. Esotech : CPG Nova Gorica
Zagorje : L. Koper
A. Šentjur : Zlatorog
TCG Mercator : H. Polzela

V prvem polčasu se je na novomeškem parketu odvijal izenačen boj, dosegljiva rezultatska prednost pa je bila bolj ali manj vseskozi na strani domače zasedbe. Odločitev o zmagovalcu je padla šele v drugem delu igre, ko so si izbranci povratnika na dolenjsko klop Ivana Sunare v zadnjih petih minutah tretje četrtine priigrali otipljivo prednost, saj so pri izidu 53:50 dosegli delni izid 14:0, kar je bilo dovolj za vodstvo s 67:50. Slovanovci so v 34. minuti znižali na 61:69, končnica pa je bila znova v znamenju veterana Davorja Marcelića , Simona Petrova , Smiljana Paviča in druščine. Pri Krki je bil najboljši strelec Pavič z 18 točkami, za Ljubljančane pa je bil najučinkovitejši Dejan Grković s 16.

Navijači Heliosa so prišli na svoj račun. © KZS

 
Slovenski podprvaki so v obračunu s Postojnčani po pričakovanju osvojili prvih nekaj točk na domačem prizorišču, v soboto, 4. oktobra, pa jih čaka še premierna sezonska tekma v regionalni ligi NLB, ko bodo na domačem igrišču gostili sarajevsko Bosno. Izbranci domačega stratega Radeta Mijanovića so že v uvodnih minutah zagospodarili na igrišču in si po pičlih petih minutah igre priigrali 11 točk naskoka (17:6). V nadaljevanju se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo, pri gostiteljih so tudi igralci s klopi višali prednost in že v zgodnjem obdobju tekme razrešili vse dvome o zmagovalcu, na koncu pa slavili s 37 točkami prednosti. Pri Heliosu je bil najboljši strelec Alvin Snow s 16 točkami, pri Postojni pa Bojan Jovanovič s 15.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.