Šport > Košarka
1569 ogledov

Dončiću se to še ni zgodilo, zdaj priznal: Težko je

Luka Dončić trening X Luka Dončić na treningu.
Luka Dončić je pripravljen na novo sezono lige NBA, njegovo sedmo. Prvič, od kar je v ligi NBA, se mu je zgodilo, da ni nastopil niti na eni tekmi predsezone.

"Tekme nisem igral že od 6. julija. Na neki način je to kar težko, tekme so namreč vedno nekaj drugega kot treningi. Bomo videli, kako bo v četrtek," je v pogovoru z ameriškimi novinarji pred začetkom sezone priznal slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić. "Zagotovo bo vznemirljivo, tekme nisem igral že vse od zadnjega nastopa za reprezentanco Slovenije," je še dodal 25-letni Ljubljančan.

Ta pravi, da bo pred novo sezono Mavsov, ki so poleti ekipi priključili izkušenega Klaya Thompsona, vsaka tekma drugačna, veliko pa bo odvisno tudi od obrambnih taktik nasprotnih ekip. "Včasih me bodo podvajali, včasih ne. Včasih bodo pokrivali lob podajo, včasih ne, tako da je veliko odvisno od obrambe, kako bodo igrali in tu se vse začne, iz tekme v tekmo," je odgovoril Dončić, ko so ga vprašali, ali pričakuje, da bo imel tako dobro individualno sezono, kot je bila pretekla.

Dallas ima ta privilegij, da bo kar sedem od prvih devetih tekem odigral doma, lani so Mavsi sezono na domačem parketu zaključili z izkupičkom 25-16. Dončić pred začetkom sezone opozarja, da bo pomemben že sam vstop v sezono. "Ne šalimo se, kot sem rekel, delali smo trdo, fantje, ki so prišli, so dokazali, da lahko igrajo. Lahko nam pomagajo. Igrati moramo čvrsto in to je to," je še razložil Dončić. 

"Mislim, da smo v predsezoni zelo trdo delali. Kar lahko ljudje od nas pričakujejo, je to, da bomo igrali na sto odstotkih, pokazali, kdo smo in da se bomo borili iz dneva v dan," je zaključil Dončić. 

Dallas je poleg Thompsona, od katerega se veliko pričakuje, v ekipo vrnil še Spencerja Dinwiddieja, tu pa sta še obrambna specialista Quentin Grimes in Naji Marshall.

Dallas bo prvo tekmo igral s četrtka na petek, in sicer ob 1.30 ponoči po slovenskem času. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.