Šport > Košarka
0 ogledov

Sani in Primož morata kloniti

Košarkarji Olimpije upajo, da bodo v četrtek od veselja v zrak skakali tudi ob k Žurnal24 main
Poraz v Splitu na samozavest Olimpijinih košarkarjev ni deloval nič kaj spodbudno. Kljub temu si ga bodo morali hitro izbiti iz glave, saj jih v četrtek čaka dvoboj z rimsko Lottomatico.
 

Preberite še ...

Olimpija brez zmage in Smitha
Met za zmago zletel mimo

Črni oblaki se zgrinjajo nad Ljubljano. Zasedba Aleksandra Džikića igra pod pričakovanji, in če je časa za popravek spodrsljajev v ligi NLB še dovolj, je vsaka tekma v Evroligi življenjskega pomena. Ker se je najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje letos preoblikovalo v štiri skupine s po šestimi moštvi, bo vsaka ekipa v prvem delu predtekmovanja odigrala zgolj deset tekem (lani 14), kar pomeni, da bo za moštva, ki se ne bodo uvrstila med prve štiri v vsaki skupini in s tem med šestnajst najboljših v Evropi, konec evropske sezone že 15. januarja. Izračuni kažejo, da bo potrebno za osvojitev četrtega mesta dobiti vsaj štiri tekme.

 
 

Treba je strniti naše vrste, iz glav izbiti tesna in nesrečna poraza s Tau Ceramico in Splitom ter začeti zmagovalni niz.

Aleksandar Džikić

 
Zaenkrat je Union Olimpija precej oddaljena od tega cilja in s porazom proti Lottomatici bi težka naloga postala še zahtevnejša. Ljubljančane v novembru čakata dve domači tekmi (Lottomatica, Alba Berlin ) in gostovanje v Carigradu pri Fenerbahčeju , decembra pa se bo ciklus obrnil, kar pomeni, da bo Union Olimpija trikrat gostovala in le dvakrat igrala pred domačo publiko. Rimska Lottomatica, katere barve branita tudi Sani Bečirovič in Primož Brezec , zagotovo ni tekmec, proti kateremu bi se ekipa v težavah želela "reševati". A položaj je takšen, kot je, zato Aleksandar Džikić pravi: "Zavedamo se, da je tekma proti Lottomatici zelo pomembna. Treba je strniti naše vrste, iz glav izbiti tesna in nesrečna poraza s Tau Ceramico in Splitom ter začeti zmagovalni niz. Navijači v dvorani Tivoli bodo zagotovo naš šesti igralec na parketu in prav bi bilo, da se jim zahvalimo z zmago," je dejal Džikić.

Vlatko Ilievski je izjemno obremenjen, saj tako v Evroligi kot v ligi NLB na klopi sedi le za vzorec. © ABA

 
 
 

Prebiti moramo led, potrebujemo eno pomembno zmago.

Vlatko Ilievski

 
Tudi Vlatko Ilievski se zaveda pomembnosti tekme. "Smo v položaju, v katerem si novega poraza ne smemo privoščiti. Dokazati moramo, da sodimo v krog ekip, ki se bodo merile tudi v drugem delu Evrolige. Osebno mislim, da imamo dovolj kvalitetno zasedbo za to, vprašanje pa je, kako sta zadnja dva poraza vplivala na psihično pripravljenost igralcev. Prebiti moramo led, potrebujemo eno pomembno zmago in mislim, da je tekma proti Lottomatici tista prelomnica, po kateri bomo pričeli premagovati tudi boljše ekipe," je dejal Ilievski.

Union Olimpija se je po le petih dneh razšla z ameriškim organizatorjem igre JaJuanom Smithom . Igralec naj bi v Ljubljani ostal do konca sezone, a ker je hitro spoznal, da "iz te moke ne bo kruha", se je odločil prekiniti sodelovanje. Kot je sam dejal, naj bi bil razlog osebne narave. Ljubljanski klub na današnji novinarski konferenci ni želel pojasniti natančnih razlogov za odhod Američana, bodo pa v klubu v naslednjih 24 urah pripravili sporočilo za javnost.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.