Šport > Košarka
3391 ogledov

S svojim zadnjim košem za Real pokopal Baske

Luka Dončić
Luka Dončić se od Reala poslavlja kot španski prvak.

Luka Dončić je svojim izjemnim dosežkom v tej sezoni dodal še naslov španskega prvaka. Real Madrid je namreč dobil finalno serijo proti Baskoniji, čeprav jo je začel s porazom na prvi tekmi v svoji dvorani. Sledile so tri zmage, košarkarji iz glavnega španskega mesta pa so evropskemu naslovu dodali še domačo državno lovoriko.

Tokrat je Real zaostajal le v prvi četrtini, nato pa prevzel vajeti igre v svoje roke. A do večje prednosti ni prišel, nekoliko se je domačim oddaljil le ob koncu tretje in na začetku četrte četrtine. Baski se niso predajali, vrnili so se v igro, dobri dve minuti in pol pred koncem so zaostajali le za tri točke. Vendar je nato udaril Dončić, ki sicer tokrat ni bil strelsko razpoložen kot na tretjem dvoboju, ko je zbral 20 točk. Realu se je napad iztekal, ko je 19-letni Slovenec prejel žogo na črti za tri točke. Sledil je met z ene noge, žoga pa je šla skozi obroč, na semaforju pa se je izpisal izid 84:78 v korist gostov.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice