Šport > Košarka
14 ogledov

Rose številka ena, Dragič 45. izbor

Derrick Rose je na novinarska vprašanja že lahko odgovarjal v čepici Chicago Bul Žurnal24 main
Napovedi so se uresničile: prvi izbor na letošnji košarkarski tržnici NBA je postal Derrick Rose, ki so ga izbrali Bullsi. Kot drugi je bil izbran Beasley, kot tretji pa Mayo. Goran Dragič 45. izbor.
 

Liga NBA, nabor

1. D. Rose (Chicago)
2. M. Beasley (Miami)
3. O. J. Mayo (Minnesota, v Memphis)
45. G. Dragič (San Antonio, v Phoenix)

Igralec, ki je zbujal največ pozornosti kot prvi izbor na naboru NBA , je Derrick Rose . Izbrali so ga Chicago Bullsi , gre pa za branilca strelca, ki je lani kot novinec za univerzo Memphis dosegel slabih 15 točk, 4,7 podaje in 4,5 skoka na tekmo. Še bolj pomenljivo pa je dejstvo, da jo je s svojim učinkom popeljal do kar 38 od 40 možnih zmag v sezoni. "Vedno sem si želel, da bi bil prvi izbran na naboru, in te sanje so se mi uresničile. Bil sem malo živčen, vendar sem vseskozi verjel, da lahko postanem prvi izbor," je potek včerajšnjega večera komentiral novi član Bullsov. Drugi izbor je izvedla ekipa Miami Heat , ki se je odločila za krilo Michaela Beasleyja z Univeze Kansas State . Tretji izbranec na draftu pa je postal branilec O. J. Mayo , ki prihaja z Univerze Southern Carolina , izbrala pa ga je Minnesota . Zanimivo je dejstvo, da je pri vseh prvih treh izborih šlo za igralce, ki so bili na univerzi šele prvo leto. "O tem smo se pogovarjali. Odrasli smo skupaj, ob igranju drug proti drugemu, in sklenili, da bomo nekoč tukaj. Že videti, da se nam to dogaja, je malce noro," je o tovarištvu treh igralcev dejal Beasley.

Kdaj se bo odlični slovenski branilec odpravil v Phoenix? © SPS

 
Gogi v Phoenixu
Slovenec Goran Dragič je bil s strani San Antonia (sledila je menjava s Phoenixom za Malika Hairstona, izbor v drugem krogu nabora leta 2009 in finančno nadomestilo) v drugem krogu izbran kot 45. Goran je po naboru povedal: "To je zame neverjetna priložnost. Upam, da bom lahko igral tu v Phoenixu. Menim, da lahko ekipi najbolj pomagam pri protinapadih, kjer vedno iščem, kako podati najbolje postavljenemu soigralcu." Dragič, ki je prvega organizatorja igre Sunsov Steva Nasha omenil kot enega od svojih najljubših igralcev, je lani v jadranski ligi za Olimpijo povprečno dosegel skoraj 12 točk na srečanje in imel še dobre tri skoke in uspešne podaje na tekmo. "Verjamemo, da bo Goran nekega dne naš vodilni branilec," je o slovenskem reprezentantu povedal športni direktor kluba Steve Kerr, podpresednik David Griffin pa je dodal: "Dragič je levičar z dobrim občutkom za igro in dober atlet. Ima sicer nekoliko slabši met, vendar verjamemo, da lahko to popravimo."

Danilo Gallinari je kljub žvižgom poskušal ostati samozavesten. © Reuters

 
Žvižgi za Gallinarija
Najboljši Evropejec je bil sicer 20-letni center Armani Jeansa Danilo Gallinari , ki ga je kot šestega izbral New York. To je 2,10 metra visoki prvi strelec in drugi skakalec lanske sezone v svoji ekipi. Njegov izbor pa je pri gostiteljih nabora povzročil pravi koncert žvižgov. Protesti se niso polegli niti tedaj, ko so s košarkarjem na odru opravili pogovor. "Pomagal bom ekipi k zmagam. New York je najlepše mesto na svetu," je poskušal pomiriti strasti sicer vidno pretreseni Gallinari. "Bolj bi bil zaskrbljen, če bi navijači žvižgali tudi v sezoni, ki prihaja, vendar sem prepričan, da se to ne bo zgodilo," je menil trener Knicksov Mike D'Antoni , ki je bil v svoji igralski karieri v Italiji soigralec Gallinarijevega očeva Vittoria. V prvem krogu so bili poleg njega izbrani še Francoz Alexis Ajinca (Charlotte), Španec Serge Ibaka (Seattle) in Nicolas Batum (Houston). Igralci z balkanskega prostora so morali počakati na drugi krog. Nekdanji center Partizana, ki je bil med najzaslužnejšimi, da Olimpija ni mogla preskočiti Beograjčanov na FF v Ljubljani, Nikola Peković je bil kot 31. izbran s strani Minnesote. Ante Tomić (Utah) je bil 44., Goran Dragič pa 45. izbor.

O. J. Mayo je ekspresno odšel v Memphis. © Reuters

 
Tržnica po ameriško
Maya je medtem Minnesota že zamenjala, in sicer z Memphisom . Poleg njega so volkove zapustili še Antoine Walker , Marko Jarić in Greg Buckner . V nasprotno smer, torej v Minnesoto, pa so odšli Kevin Love , Mike Miller in Brian Cardinal . Poleg omenjene menjave je svoj prestop v Toronto (od koder se seli Rašo Nesterović ) potrdil tudi Jermaine O'Neal , ki je zadovoljen s prizadevanji predsednika Larryja Birda , da odide nekam, kjer bo lahko zadovoljil svoje ambicije. "Hotel je, da igram v klubu, kjer lahko pokažem, česa sem sposoben. Vedel sem, da bo trenutek odhoda pač enkrat prišel," je dejal nekdanji center Indiane. Živahnost NBA-trgovanja je potrdila še ena menjava igralcev. New Jersey Netsi so se namreč odločili, da bodo v Milwaukee poslali Richarda Jeffersona , v zameno pa bodo dobili Yija Jianliana in Bobbyja Simmonsa .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.