Šport > Košarka
23265 ogledov

Presenečenje, nič ne bo iz dvoboja Dončić - Jokić

Nikola Jokić Profimedia
Aktualni prvaki košarkarske lige NBA Denver Nuggets so po velikem preobratu ostali brez finalnega obračuna v zahodni konferenci. Dallas se bo za vstop v veliki finale lige NBA pomeril z Minnesoto Timberwolves.

Denver Nuggets je v seriji drugega kroga uspel preobrat, potem, ko so izgubili prvi dve domači tekmi. Dobili so naslednje tri tekme, dve gostujoči in eno domačo, nato pa šesto tekmo v gosteh izgubili celo za 45 točk.

Denver je bil v sedmi tekmi proti Minnesota Timberwolves na pragu zmage, a so Nikola Jokić in soigralci zapravili 20 točk prednosti ter izpadli iz končnice lige NBA. Minnesota Timberwolves je v Denverju slavila še tretjo in odločilno zmago z 98:90.

Karl-Anthony Towns | Avtor: Profimedia Profimedia

Karl-Anthony Towns in Jaden McDaniels sta za Minnesoto dosegla po 23 točk, prvi zvezdnik Anthony Edwards je ob katastrofalnem metu iz igre, zadel je 6 metov iz 24 poskusov, dodal 16 točk. Pri poražencih je Nikola Jokić dosegel 34 točk, 19 skokov in sedem podaj, a zanimivo le dve podaji v drugem polčasu. Iz igre je metal 13-28. Drugi zvezdnik Denverja Jamal Murray mu je sledil s 35 točkami, ostali igralci pri prvakih pa so povsem zatajili, saj so vsi skupaj, ki so bili na parketu, dosegli le 21 točk.

Denver je v tretji četrtini povedel za 20 točk, a je Minnesoti uspel velik preobrat. Postopoma so manjšali prednost in do konca četrtine povsem stopili zaostanek (67:66). Volkovi so bili boljši nasprotnik tudi v končnici tekme, ki so jo dobili za osem točk (90:98).

Denver končuje svojo epizodo v letošnji sezoni lige NBA, Minnesota pa se bo v finalu Zahoda pomerila proti Dallas Mavericks.

Več sledi ...

 

Komentarjev 1