Šport > Košarka
156 ogledov

Prepričljiva predstava Olimpije

Jaka Blažič twitter Cedevita Olimpija
Košarkarji Cedevite Olimpija so v 9. krogu evropskega pokala (skupina D) premagali Dolomite Energio Trento s 87:65 (20:21, 44:35, 70:44).

Košarkarji Cedevite Olimpije so s peto zmago naredil nov velik korak k drugemu delu evropskega pokala. V Stožicah so premagali prvouvrščeno ekipo skupine D Dolomite Energio Trento s 87:65. Ljubljančane do konca prvega dela čakata še dve tekmi, obe proti grški ekipi Promitheas Patras. Prvo, zaostalo iz petega kroga, bodo odigrali že čez manj kot 48 ur v Ljubljani, drugo in hkrati zadnjo, deseto v prvem delu pa naslednji teden v Grčiji.

Drugi del oziroma Top 16 se bo začel 13. januarja in končal sredi marca. Ekipe bodo razdeljene v štiri štiričlanske skupine, v četrtfinale na dve zmagi pa bosta napredovali po dve najboljši iz vsake skupine.

Italijani, ki so na prvi tekmi zmagali z 61:51, so bili v Ljubljani enakovreden tekmec le v prvi četrtini. Nato je Cedevita Olimpija prestavila igro na višje obrate, si do odmora priigrala devet točk prednosti, delo pa je dokončala v tretje četrtini, ki jo je ob odlični obrambi in učinkovitem napadu dobila s 26:9.

Trener Jurica Golemac je priložnost ponudil vsem dvanajstim košarkarjem - prvič se je predstavil tudi slovenski reprezentant Luka Rupnik, razen Roka Radoviča pa so se vsi tudi vpisali med strelce.

Jaka Blažič je dosegel 15 točk (met 6:12), po 14 sta jih zbrala Kendrick Perry (7 podaj) in Jarrod Jones (8 skokov), 13 pa Rion Brown (trojke 3:6, 5 skokov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice