Šport > Košarka
4 ogledov

Partizan je beograjski vladar

Cibona je zelo prepričljivo izločila Hemofarm. Žurnal24 main
Na drugem polfinalnem obračunu lige NLB med Partizanom in Crveno zvezdo, ki je bil obenem mestni derbi, so slavili črno-beli. Prva vstopnica za sobotni finale je romala v roke Cibone.

Drugi finalisti lige NLB so postali košarkarji Partizana, ki so ugnali Crveno zvezdo s 64:58. Druga polfinalna tekma zaključnega turnirja je pravzaprav pomenila "večni derbi" dveh najhujših srbskih tekmecev, ki sta se obenem prvič pomerila na parketu velike beograjske Arene. Košarkarski večer je postregel s pravo poslastico za košarkarske sladokusce. Crvena zvezda je povedla z 11:0 že po dobrih petih minutah igre. Varovanci Duška Vujoševića so se nato zbrali in stopnjevali tempo. Pred zadnjo četrtino so si priigrali osem točk prednosti in srečanje mirno pripeljali do konca.

Prvi polfinalni obračun med Hemofarmom in Cibono so dobili Hrvati. Že na začetku dvoboja so si Hrvati zagotovili ključno prednost, košarkarji Hemofarma pa zamujenega niso več uspeli nadoknaditi. Že tako visoko prednost je Cibona po odmoru med obema polčasoma še izdatneje povečala ter se nazadnje upravičeno veselila zmage, saj se je pokazala kot precej boljši nasprotnik, ki je povsem nadigrala tekmece. Košarkarji Hemofarma so na drugi strani pustili precej slab vtis.



Zaključni turnir lige NLB, polfinale:

Hemofarm : Cibona 65: 77
Vukosavljević 18, Pavković in Božović po 12; Anderson 24, Calloway 18

Crvena zvezda : Partizan 58:64
Kikanović 15, Marković 10; Tepić 14, Lasme 13, Vitkovac 9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.