Šport > Košarka
22 ogledov

Nowitzki: "Igral bom v Nemčiji"

Dirk Nowitzki Reuters
Nemški košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki je dejal, da bo v primeru nadaljevanja lockouta v ligi NBA zaigral v svoji domovini. Real Madrid in drugi velikani se očitno lahko obrišejo pod nosom.

Zvezdnik Dallasa Dirk Nowitzki je sprva dejal, da v primeru lockouta v ligi NBA ne razmišlja o igranju v Evropi, a si je nemški zvezdnik premislil. Pred časom se je celo govorilo, da naj bi aktualni prvak lige NBA že podpisal pogodbo z madridskim Realom, vendar je bila ta novica več kot očitno iz trte zvita. Lahko pa bi se zgodilo, da bo Nowitzki v času lockouta zaigral v svoji domovini. "Če se bo stavka nadaljevala, si bom januarja ali februarja zagotovo poiskal klub. Za Maverickse ne bom mogel igrati, igral bom v Nemčiji," je dejal eden najboljših evropskih košarkarjev vseh časov. "Čim hitreje se moram vrniti v rutino. Zaradi tega moram vse možnosti pustiti odprte," je še dodal Nemec.

Nowitzki naj bi svojo odločitev sporočil čez približno šest tednov, kolikor tudi potrebuje, da povsem pozdravi poškodbo prsta na levi roki, ki si ga je poškodoval med finalno serijo proti Miamiju. Vse skupaj pa je še poslabšal z nastopom na evropskem prvenstvu v Litvi. "Žoga mi je v Litvi priletela v isti prst, kar je še poslabšalo situacijo. Prst moram držati pokončno v opornici še najmanj štiri in najdlje šest tednov. Sicer pa me to niti malo ne moti, niti ne boli," je pojasnil Dirk Nowitzki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.