Šport > Košarka
1029 ogledov

Nova pravila v evropski košarki

košarkarska žoga
V Evroligi bodo z novo sezono v veljavo prišla tudi nova košarkarska pravila.

Izvršni odbor Evrolige se je sestal, da se dokončno odloči, kateremu klubu nameni posebno povabilo za nastopanje v najelitnejšem evropskem klubskem košarkarskem tekmovanju v naslednji sezoni. Odločitev je padla na ruski Zenit, obenem pa je bil na sestanku sprejet tudi predlog o spremembi košarkarskih pravil za prihodnjo sezono Evrolige in Evrokupa.

V uradni izjavi so iz vodstva Evrolige sporočili, da bodo nova pravila sporočena vsem klubom, zvezam in tudi Fibi, v želji po izboljšanju globalnih pravil igre.

 

Spremenjena pravila za sezono 2019/20

 

- Vrača se sodniški met, nič več ne bo puščice na zapisnikarski mizi, ki kaže, čigava je žoga.

- V primeru, da igralec tekom sodniškega meta pri skoku stori prekršek, nasprotna ekipa dobi žogo na sredini igrišča in 24 sekund za napad, namesto 14, kot je veljalo do zdaj.

- Tehnične napake (igralcu, trenerju, klopi) se ne bodo več štele med ekipne prekrške

- Če sodniki zaustavijo igro, da bi popravili čas do konca tekme, se čas napada resetira, prav tako pa se žoga izvaja z mesta, kjer je bila nazadnje zamenjana posest nad žogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice