Šport > Košarka
151 ogledov

Nova Olimpija ostala brez prve lovorike

Jaka Blažič Cedevita Olimpija Reševalni pas/Twitter
Podeljena je prva regionalna košarkarska lovorika letošnje sezone.

Košarkarji Cedevite Olimpije so osvojili drugo mesto na letošnjem turnirju superpokala lige Aba. Na današnji finalni tekmi v Zagrebu so bili od njih boljši igralci beograjskega Partizana, ki so zanesljivo zmagali (99:77).

Slovensko-srbski klubski finalni obračun je bil v prvi četrtini povsem izenačen, v drugi pa so v dvorani Dražena Petrovića zagospodarili beograjski košarkarji in Ljubljančanom ušli na enajst točk (44:55). Izbranci hrvaškega trenerja na klopi zmajev Slavena Rimca v drugi polovici dvoboja niso naredili kakovostnega premika v svoji igri, vselej so bili korak za tekmeci iz srbske prestolnice.

Pri Cedeviti Olimpiji je bil na današnji finalni tekmi najbolj učinkovit Jaka Blažič, ki je dosegel 18 točk, Američan Ryan Boatright pa je prispeval 15 točk. Pri Partizanu je bil strelsko najbolj razpoložen Ognjen Jaramaz z 20 točkami.

Ljubljanska ekipa je v četrtfinalu premagala srbski FMP s 101:92, v polfinalu pa črnogorsko Budućnost s 103:75. Na superpokalu je nastopila tudi Koper Primorska, ki je v četrtfinalu ugnala srbsko Crveno zvezdo z 88:82, v polfinalu pa klonila proti Partizanu s 77:91.

Andrija Stipanović Superpokal ABA Šport Cedevita Olimpija v boj za lovoriko, poraz Koper Primorske v polfinalu

Regionalna liga ABA se bo začela konec prihodnjega tedna. Cedevita Olimpija se bo v uvodnem kolu v petek, 4. oktobra, v gosteh pomerila z Mego Bemax, Koper Primorska pa bo dva dni kasneje gostovala pri beograjski Crveni zvezdi.

ABA superpokal, finale:

Partizan - Cedevita Olimpija 99:77 (20:20, 35:24, 29:29, 15:4)
Jaramaz 20 (5 as); Blažič 18, Boatright 15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.