Šport > Košarka
1055 ogledov

Nič ne bo z menjavo za Porzingisa! Boston zvezdnika poslal v Oklahomo

Kristaps Porzingis Profimedia
Kemba Walker se seli iz Bostona v Oklahomo.

Kemba Walker, eden od košarkarskih zvezdnikov Bostona v severnoameriški ligi NBA, bo kariero nadaljeval pri moštvu Oklahoma Thunder. Za kelte bosta poslej igrala Al Horford in Moses Brown, ob tem so se 17-kratni prvaki lige NBA morali odreči tudi 16. izbora na letošnjem naboru ter izbora v drugem krogu leta 2025, v zameno pa so dobili Oklahomin izbor v drugem krogu leta 2023.

Enaintridesetletni Walker je imel z Bostonom še dvoletno pogodbo, a se je novi generalni menedžer Brad Stevens, ki je v začetku tega meseca na tem položaju zamenjal Dannyja Ainga, odločil za zamenjavo in tako naredil svojo prvo kadrovsko potezo v tem klubu.

Walker je pred dvema letoma z Bostonom podpisal štiriletno pogodbo v vrednosti 140,8 milijona dolarjev. Pred tem je osem let igral za Charlotte Hornets. V minuli sezoni je zavoljo poškodbe kolena manjkal na 29 od skupno 72 tekem v rednem delu, v končnici pa je zelo malo igral.

S tem pa so se tudi končala ugibanja o morebitni menjavi Kembe Walkerja za Kristapsa Porzingisa. Oba igralca sta namreč v novo sezono vstopala v zelo podobni situaciji.

Oba zvezdnika sta imela izjemno visoki pogodbi, svojima ekipama pa preprosto nista dala tistega, kar se je od njiju pričakovalo, prav tako pa je bilo oba košarkarja zelo težko prodati, saj nihče ni želel sprejeti njunih astronomskih pogodb, glede na to koliko sta v resnici nudila moštvu.

Kristaps Porzingis in Kemba Walker | Avtor: Epa Epa

Mnogi so tako predvidevali, da bi prav menjava Walker-Porzingis lahko bila ena najboljših potez obeh ekip. Dallas bi tako dobil izkušenega organizatorja igre, ki bi brez težav vodil napad Maverickov, ko bi Luka Dončić sedel na klopi, medtem ko bi Boston okrepil pozicijo centra, na kateri ima že nekaj sezon največ težav.

Kot kaže pa se je Brad Stevens rajši odločil za svojega nekdanjega varovanca Horforda, Dallas pa bo tako še naprej moral iskati opcije, kam poslati Porzingisa in njegovo visoko pogodbo...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice