Šport > Košarka
9939 ogledov

NBA ekipa stegnila lovke po Dončiću

luka dončić Epa
Ekipa severnoameriške lige NBA pripravlja načrt, kako se polastiti Luke Dončića.

Najboljši evropski košarkar Luka Dončić je po poročanju ameriških medijev velika želja manj znane ekipe iz mesta angelov Los Angeles Clippers.

Aktualni MVP Evrolige naj bi bil na prihajajočem draftu lige NBA (21. junij) izbran med prvimi, zato Clippersi snujejo načrt, kako bi se čim bolj povzpeli po lestvici izbora.

Clippersom na draftu pripadata 12. in 13. izbor, a možnosti, da bi bil Dončić takrat še na voljo, so praktično nične. V želji po boljšem izhodišču na draftu so pripravili posebno ponudbo, vendar v tem trenutku nimajo zagotovila, da bo katera od ekip ugriznila v vabo.

Prvi izbor pripada Phoenix Suns, druga bo izbirala ekipa Sacramento Kings. Sledijo Atlanta Hawks, Memphis Grizzlies, Dallas Mavericks, Orlando Magic, Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, New York Knicks in Philadelphia 76ers, ki zaokrožuje prvo deseterico.

Sonca naj bi po predvidevanjih izbrala Deandreja Aytona, torej v igri za pogajanja ostajajo Sacrametno, Atlanta, Memphis, Dallas.

Dončić je bil v zadnjih mesecih pod neprestanim drobnogledom skavtov Los Angeles Clippers, je v podkastu Chrisa Mannixa razkril novinar Yahoo Sports Shams Charania. 

Povedal je še, da so Clippersi pripravljeni za enega od prvih petih izborov ponuditi oba svoja (12. in 13.) ter ponudbi dodati še Tobiasa Harrisa. 25-letni Američan je v pretekli sezoni odigral 32 tekem in v povprečju prispeval 19,3 točke na srečanje, kar je največ v njegovi desetletni karieri onkraj luže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice