Šport > Košarka
28339 ogledov

Miljarder Cuban razkril svoj največji dvom o Dončiću

Mark Cuban Profimedia
Lastnik Dallas Mavericks je razkril nekaj podrobnosti o napredku in osebnosti slovenskega košarkarja.

V noči na torek so Dallas Mavericks v gosteh premagali Orlando Magic (124:130), seveda spet z izdatnim prispevkom Luke Dončića. Teksačani imajo sedaj na računu 17 zmag in 16 porazov ter so na robu pozicij, ki ob koncu rednega dela prinašajo končnico.

Luka Dončić NBA Šport Znova odličen, Luka prvi strelec tekme ob zmagi

V ponedeljek, še preden se je odvila tekma v Orlandu, je v popularni oddaji The Herd na mreži FS1 pri slovitem voditelju Colinu Cowherdu gostoval lastnik ekipe Mavs - Mark Cuban.

Napredek Dončića je presenetil mnoge v ZDA in Cowherd je Cubana vprašal, kdaj se je zavedel, da ima v svojih vrstah zares fenomenalnega igralca s superzvezdniškim potencialom.

"Vedel sem po petih tekmah," je dejal Cuban. "Videl sem, da vsi zelo radi igrajo z njim. Delal je stvari, ki jih nikoli ne bi pripisal devetnajstletniku. Težko je bilo verjeti, da bi veteran z desetletnimi izkušnjami v NBA delal kaj takega, kaj šele novinec. Kot vsi pravijo: ne moreš ga spraviti v naglico, igra svoj tempo, razmišlja vedno tri korake vnaprej v primerjavi s tekmeci. Zaveda se, kje so vsi ostali na igrišču."

Mark Cuban Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ameriški miljarder je priznal, da je imel tudi po Dončićevi odlični krstni sezoni še vedno nekaj dvomov glede slovenskega organizatorja igre: "Dvomil sem v to, ali se bo v premoru med sezonama izboljšal. Napredoval pa je prav vsako leto, vedno je dodal kaj v svoj repertoar. Zame je to prava vrednost superzvezdnika."

Luka Dončić Rekordna vsota Šport Milijoni: Dončićeva kartica trikrat dražja od Jordanove

V Dallasu je bil prvo košarkarsko ime vrsto let Dirk Nowitzki. Dončića vseskozi primerjavi z legendarnim Nemcem, podobna pa si nista le na parketu.

"Dirk ima tako dobro srce ... Luka mu je zelo podoben. Spoznali smo, da moraš takim športnikom le omogočiti, da se izrazijo v skupnosti. Mislim, da se je Luka v tem smislu veliko naučil od Dirka," je pojasnil Cuban.

Cowherd je Cubanu zastavil še vprašanje, ali ga skrbi privabljanje velikih zvezdnikov v Dallas, kamor se, vsaj tisti najbolj znani prosti igralci, v preteklih letih niso odpravljali. "Vsi bodo želeli igrati z Luko. On ima posebno osebnost, vse na igrišču naredi boljše. Privabljanje igralcev me sploh ne skrbi," je zatrdil lastnik Dallas Mavericks.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice