Šport > Košarka
8692 ogledov

Luka in kolegi po porazu dobili tekmeca v končnici

Luka Dončić Profimedia
Dallas na zadnji tekmi rednega dela visoko izgubil pri Minnesoti s 121:136 , a vseeno osvojil peto mesto v zahodni konferenci.

Dallas je za potrditev petega mesta na Zahodu v svoji zadnji tekmi potreboval zmago nad Minnesoto. To bi dosegel tudi ob porazu, če bi tekmi dobila tudi Portland in Los Angeles Lakers, saj bi bili v krogu treh ekip z enakim izkupičkom najboljši prav košarkarji iz Teksasa, ki so osvojili jugozahodno divizijo. Četa Ricka Carlisla bi padla na šesto mesto le ob porazu lanskih prvakov in zmagi Portlanda, saj bi slednji ob enakem številu zmag in porazov prehitel Dallas.

Ta je sicer slabo odprl dvoboj na gostovanju pri Minnesoti. Volkovi so štiri minute in pol pred koncem prve četrtine povedli že za 12 točk, tudi nadaljevanje pa ni bilo nič boljše za goste. Ti so zaostajali tudi za 19 točk, po prvih 12 minutah pa je Minnesota vodila z 38:22. Luka Dončić je svojo prvo točko na tekmi dosegel sekundo pred koncem četrtine, ko je zadel enega od dveh prostih metov. Slovenski zvezdnik je iz igre metal trikrat, a ni zadel. Je pa v svojo statistiko vpisal pet skokov, tri asistence in dve ukradeni žogi.

Dallas, ki se zaradi slabega meta za tri točke večkrat znajde v težavah, je sicer tekmo začel z 11. zgrešenimi trojkami, nato je bil natančen Kristaps Porzingis, ki je zadel za 32:52. Sledile so še štiri trojke gostov, ki pa se ob prepustni obrambi vseeno niso pretirano približali domačim. Ti so v prvem polčasu dosegli kar 76 točk, Mavericks 60. Luka je odigral le 11 minut, zbral pa štiri točke, šest skokov in pet podaj.

Sredi tretje četrtine se je Dallas z delnim izidom 7:0 približal na 15 točk zaostanka. V napadu se je razigral Dončić, ki je zbral 14 točk v četrtini. A pri domačih sta uspešno odgovarjala novinec Anthony Edwards in Karl-Anthony Towns, razlika v korist gostiteljev je poskočila celo do +24. Ob zvoku sirene, ki je označil konec četrtine, je sicer trojko z velike razdalje zadel Jalen Brunson in zasedbo iz Teksasa približal na 95:113.

Minnesota je povsem nadzirala potek dvoboja, prednost domačih ni nikoli znašala manj kot 13 točk, še najbližje je Dallas prišel ob rezultatu 115:128. Luka je zadnjo četrtino presedel na klopi. Skupno je zbral 18 točk ter po šest skokov in asistenc. Enako število točk je zbral tudi Porzingis, pri Minnesoti 30 točk Edwards, po 23 pa D'Angelo Russell in Towns.

Tako LA Lakers kot Portland sta zmagala in tako Dallasu zagotovila peto mesto. Mavericks se bodo v prvem krogu končnice znova pomerili z LA Clippers, ki so izgubili pri Oklahoma Cityju. V minuli končnici so bili s 4:2 boljši Clippers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice