Šport > Košarka
13758 ogledov

Lastnik nedosegljivega rekorda z nasvetom za Dončića

Luka Dončić Profimedia
Košarkar z največ tehničnimi napakami v eni sezoni lige NBA Luki Dončiću polaga na srce, naj se izogiba komunikaciji s sodniki.

Absolutni rekorder po številu tehničnih napak v rednem delu NBA sezone je imetnik šampionskega prstana (2004), štirikratni All-Star udeleženec Rasheed Wallace. Upokojeni krilni center je slovel po intenzivni in grobi igri, kar je imelo za posledico burne razprave s sodniki in številne izključitve.

V sezoni 2000/2001 je kot član Portland Trail Blazers zbral 41 tehničnih napak v 80 tekmah, kar je približno eno na vsaki dve tekmi. Težko si je predstavljati, da bo ta neslavni rekord kadarkoli presežen.

Luka Dončić je trenutno pri 15 tehničnih napakah, kar pomeni, da ga samo še ena loči od prepovedi nastopa na eni tekmi. Slovenec si na seznamu košarkarjev z največ tovrstnimi kršitvami v sezoni 2020/2021 deli prvo mesto z Dwightom Howardom (Philadelphia 76ers).

"V karieri sem prejel ogromno tehničnih napak, večino v rednem delu sezone, medtem ko sem v končnici vedno dobro vedel, kaj je na kocki. Zavedal sem se, da moram zdržati jezik za zobmi, tudi če so bili sodniki do mene sarkastični in žaljivi, sem se zadržal, ker bi mi sicer izrekli tehnično napako, kar bi vodilo v prepoved. To lahko spremeni potek celotne serije."

"Luka, samo igraj naprej. Že tako jih 'ubijaš'. Samo tako nadaljuj. S sodniki ti sploh ni treba govoriti. Mečeš proste mete, dosegaš koše, zmaguješ tekme. Ti samo počni to, kar najbolje znaš," je mlademu zvezdniku sporočil Wallace.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 09:33 14.maj 2021.

    Najboljši nasvet. Saj že nam gre na jetra,ko se skoraj vsak trenutek, ko nima žoge v rokah, obrača k sodnikom zaradi tega ali onega. Počaso odrasti in postani sam svoj gospodar. Sodniki vedno potegnejo skupaj ko mislijo, da morajo zaščititi ...prikaži več koga od svojih, ali podučiti kakega igralca. Tu tudi oni delujejo kot ekipa. Braniti se je treba proti njim zato organizirano, najbolje tako kot je dal nasvet legenda. Tako jim odvzameš orožje.

Sorodne novice