Šport > Košarka
1578 ogledov

Košarkarica z nožem nad policista, primoran je bil streljati

X
Napadeni policist se je branil s streli, ki so bili za žensko usodni.

Posnetek telesne kamere je razkril pretresljive podrobnosti napada z nožem na policista, v katerem je bil ta primoran do smrti ustreliti nekdanjo košarkarico univerze Georgetown Sydney Wilson (33).

Wilsonova je policista napadla z nožem, potem ko je ta potrkal na njena vrata. Incident se je zgodil 16. septembra v zgodnjih jutranjih urah v kraju Reston, Virginija, streljaj stran od ameriške prestolnice Washington D.C.

Policist je posredoval po prijavi osebnega zdravnika, ki je pristojnim službam izrazil skrb glede njenega duševnega stanja, poročajo ameriški mediji.

Wilsonova je po tem, ko se je policist predstavil, pobegnila v stanovanje, po nekajminutnem prigovarjanju pa so se vrata spet odprla. "Kako smo kaj?" je vprašala in že v naslednjem trenutku proti njemu zamahnila z nožem.

"Jezus Kristus," je zavpil pretreseni policist in se opotekajoče začel pomikati nazaj. Ob tem je takoj izvlekel pištolo in napadalko večkrat opozoril, naj preneha. "Nazaj, nazaj," je zaman vpil policist, saj ga Wilsonova ni upoštevala.

Ker se kljub njegovim prošnjam ni hotela umiriti, je sprožil več strelov, ki so bili zanjo usodni. Pred tem je izkušeni policist s 14-letnim stažem utrpel globoko ureznino na obrazu.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Načelnik tamkajšnje policije Kevin Davis je v izjavi za medije dejal, da je policist Peter Liu naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi zadevo deeskaliral, a se je pri tem znašel v slepem hodniku, zato mu ni preostalo drugega, kot da se brani s strelnim orožjem.

"Lahko bi se končalo mnogo, mnogo hujše," je povedal Davis. "Rana, ki mu jo je prizadejala, je bila na vrhu čela," je dodal ter izrazil sožalje družini in prijateljem

Policista so po napadu oskrbeli v bolnišnici, njegovo življenje pa ni bilo ogroženo. 

Wilksonova je nekdanja košarkarica in motivacijska govorka. Incident, ki se je končal z njeno smrtjo, se je zgodil le nekaj mesecev po tem, ko je v eni izmed spletnih objav razkrila, da je pridobila certifikat za opravljanje "prve pomoči pri duševnem zdravju odraslih oseb".

Ogled nazornega posnetka občutljivim odsvetujemo!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Pepe007 15:14 16.oktober 2024.

    Tu so pa močno zamočili, pričakoval bi, da se bo kje proti vrhu zatreslo. Policija dobi prijavo strokovnjaka, da gre za psihične težave in tja pošljejo policista, ki ni in ne more biti usposobljen za ukvarjanje s težjimi primeri takih ...prikaži več bolezni. A bi poslali policista tudi, da opravi operacijo?

  • Ender3 13:45 16.oktober 2024.

    Kako hudiča tega Nora24tv ne objavi. Obsedeni so s pisanjem črne kronike, ki imajo veze z migranti.