Šport > Košarka
1808 ogledov

Košarkar Petrola Olimpije pred draftom navdušil NBA strokovnjake

Luka Šamanić twitter Petrol Olimpija Luka Šamanić je novi član San Antonio Spurs.
Košarkar Olimpije močno izboljšal svoj položaj.

Minuli teden je v Chicagu potekal NBA Draft Combine, najbolj znano testiranje košarkarjev pred odhodom na nabor, ki ga spremljajo skavti in uprave NBA klubov. Pred množico zbranih strokovnjakov se je tokrat izkazal član Petrola Olimpije Luka Šamanić.

Ta je navdušil na fizičnih testih. Na poligonih, ki preverjajo košarkarjevo agilnost, je bil mladi Hrvat med najboljšimi, med krilnimi centri pa je imel tudi največji vertikalni doseg pri skoku. Poleg tega je bil tudi eden najboljših 'šuterjev' na testih.

Dobro je odigral tudi pripravljalno tekmo. "Nihče drug ni pred drafrom tako izboljšal svoj položaj. Luka je dosegel 13 točk ob sedmih skokih v 19 minutah igre. To je bilo dovolj, da je predčasno končal s testiranji. Skavti so bili pred njegovim prihodom na Combine skeptični, a je bil fantastičen," je o Šamaniću zapisal ESPN-ov Mike Schmitz, eden od najvplivnejših analitikov pred vsakoletnimi naborom lige NBA.

Devetnajstletnemu Hrvatu so pred testi napovedovali uvrstitev v drugi krog drafta, a bi se zdaj lahko premaknil krepko v prvi krog nabora.

Komentarjev 1
  • marsal 10:24 21.maj 2019.

    črnci skačejo še 9 col višje !

Sorodne novice