Šport > Košarka
3 ogledov

Kelti vodijo

Paul Pierce: volja je včasih močnejša od poškodbe. Žurnal24 main
V prvi tekmi finala letošnje lige NBA so Boston Celticsi na domačem parketu premagali LA Lakerse z 98:88. Najboljša strelca srečanja sta bila Garnett in Bryant s po 24 točkami.
 

Liga NBA, finale

Boston : Los Angeles 98:88 (1:0)*
* izid v zmagah

Na prvi tekmi finala lige NBA so Boston Celticsi z 98:88 slavili proti Los Angeles Lakersom . Eden od ključev za uspeh moštva iz Bostona je bila zaustavitev gostujočega zvezdnika Kobeja Bryanta . Čeprav je bil najboljši strelec svoje ekipe in tekme, je iz igre metal le 9:26. Največji delež k zmagi Keltov pa je prispevala velika trojica Bostona: Kevin Garnett s 24 točkami in 13 skoki, Paul Pierce z 22 točkami in Ray Allen z 19 točkami, osmimi skoki in petimi podajami, ki je debitirala v finalnih dvobojih. Domačim gledalcem je v tretji četrtini zastal dih, ko je, potem ko sta se zaletela s soigralcem Perkinsom, Paul Pierce moral z igrišča. Vzrok je bila poškodba kolena.

Veteran Sam Cassel je v tej akciji Kobeja Bryanta prisilil v osebno napako. © Reuters

 
"V prvem trenutku sem pomislil, da sem si koleno zlomil," je dejal zvezdnik Celticsov. Vsi v dvorani s trenerjem Docom Riversom na čelu so si oddahnili nekaj minut pozneje, ko se je Pierce vrnil na parket in odigral eno od ključnih vlog pri zmagi za vodstvo Keltov. "Vedel sem, da me ekipa potrebuje. Kot da je Bog na igrišče poslal svoje angelčke in dejal: 'Hej, vrni se na igrišče in jim pokaži vse, kar zmoreš',"  je po srečanju dejal veteran s številko 34 Pierce . Po tretji četrtini je Boston vodil za štiri točke, naskok pa kmalu po začetku zadnjega dela tekme povečal na osem. V zadnjem delu, ko se je Pierce usedel na klop s petimi osebnimi napakami, so Lakersi naredili delni izid 14:6, vendar pa so Celticsi kljub odsotnosti izkušenj z igranjem v finalu znali ohraniti mirne živce in si pribojevati zelo pomembno zmago. V kalifornijski ekipi je bil najbolj razpoložen omenjeni Kobe Bryant s 24 točkami in šestimi podajami, Španec Pau Gasol in Derek Fisher pa sta dosegla po 15 točk. Slovenski košarkar Saša Vujačič je za kalifornijsko ekipo v dobrih 26 minutah dosegel osem točk in pobral dve žogi pod svojim obročem.

 

Preberite še ...

Lakersceltics

To je sicer že 11. finalni obračun ekip iz Bostona in Los Angelesa. Rivalstvo ima že dolgo brado in je bilo v zgodovini NBA deležno izjemne pozornosti. Še o odmevnosti lige NBA: finalna tekma je v Boston pripeljala 280 predstavnikov različnih medijev iz 35 držav. Finale pa si bodo ogledali gledalci v 205 državah. O eksploziji priljubljenosti NBA v zadnjih letih pomenljivo govori dejstvo, da so bili finalni dvoboji istih ekip leta 1987 na televiziji v 28 državah.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.