Šport > Košarka
44850 ogledov

Dončić se je spet spozabil, reakcija soigralca pa je navdušila Dallas

Profimedia
Požrtvovalni košarkar Dallasa je brez pomisleka priskočil na pomoč Luki Dončiću in ga rešil iz potencialno zelo neprijetne situacije.

Ameriški krilni center Grant Williams je navdušil košarkarsko javnost v Dallasu, ker je Luki Dončiću preprečil, da bi se na tekmi s Chicago Bulls po nepotrebnem sporekel s sodnico in s tem tvegal tehnično napako. 

Slovenski košarkar, ki si je v ligi NBA pridobil status nergača, zaradi česar so sodniki do njega še zlasti nepopustljivi, bi se v žaru borbe skorajda spet vdal starim navadam, a ga je Williams še pravočasno preusmeril na klop in se nato sam pogovoril z delivko pravice.

Kot je kasneje pojasnil Američan, je s tem zaščitil zvezdniškega soigralca in preprečil morebitno zaostritev situacije, v kateri bi slovenski as zagotovo potegnil krajši konec.

Grant Williams | Avtor: Profimedia Profimedia
"Luka je košarkar, ki privablja veliko pozornosti. Ne samo s strani sodnikov, temveč tudi drugih košarkarjev. Nad njim bodo storjene osebne napake, ki ji sodniki včasih ne bodo piskali. Pomembno je, da v takšnih situacijah ne izgubi glave. Bolje da jaz dobim tehnično napako in mu na takšen način krijem hrbet. Ker on je takrat pod vplivom čustev, sodniki pa bodo iskali samo reakcijo. Njegovih besed sploh ne bodo slišali, temveč bodo videli samo vpitje in mahanje z rokami. Zato bom raje jaz tisti, ki bo psoval sodnika," je svoje razmišljanje povzel Williams, sicer prvi strelec Dallasa ob zmagi nad Biki (25 točk).

Dončić se je v preteklih sezonah večkrat znašel v težavah zaradi pritoževanja in ugovarjanja sodnikom, posledično pa je pristal v samem vrhu seznama košarkarjev z največ tehničnimi napakami. Njegove burne reakcije so postale precejšen problem, saj so ga sodniki vzeli na piko in pričeli kaznovati že najmanjša, na videz tudi povsem nedolžna dejanja.

Ko so ga novinarji soočili z negativnimi posledicami tovrstnega početja, je 24-letnik prevzel svoj delež odgovornosti in obljubil, da se bo v prihodnje poskušal izogniti nepotrebnemu prerekanju, pri tem pa mu bodo, kot smo lahko videli na sinočnji tekmi, pomagali tudi soigralci.

Grant Williams je bil najdomevnejša okrepitev Dallasa pred novo sezono lige NBA. Nekdanji član Boston Celtics je z Mavsi sklenil štiriletno pogodbo v vrednosti 52 milijonov dolarjev.

Dallas Mavericks so sinoči kljub odsotnosti Kyrieja Irvinga in nekoliko slabši strelski predstavi Luke Dončića (18 točk) premagali Chicago Bulls (114:105). Mavsi so tako šele četrtič v zgodovini franšize v novo tekmovalno obdobje vstopili s štirimi zaporednimi zmagami in so poleg Boston Celtics edina še nepremagana ekipa v tej sezoni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Yanez 07:59 03.november 2023.

    Očitno celo temperamentni temnopolti košarkarji lažje kontrolirajo svoja čustva, kot pa Balkanci?!

Sorodne novice