Šport > Košarka
6329 ogledov

"Igral je v usr... konkurenci"

Charles Barkley EPA
Nekdanji zvezdnik lige NBA dvomi o kakovosti Luke Dončića.

Nekdanji zvezdnik najmočnejše košarkarske lige in član neponovljivega Dream Teama Charles Barkley je še enkrat pokazal, da ne ve veliko o košarki zunaj ZDA. Enajskratni član tekme All-Star je prepričan, da lovorike in priznanja, ki jih je v pretekli sezoni osvojil Luka Dončić govorijo le o tem, da je mladi Slovenc igral v slabih tekmovanjih. Se pravi, da ni igral v Ameriki, kjer naj bi bila po Barkleyjevem mnenju univerzitetna liga močnejša od evrolige in španskega prvenstva.

"Ne zaupam tujim ligam. Nič nimam sicer proti tujim igralcem, res pa ne vem, kakšna tekmovanja so to. Pri 18 letih je bil najkoristnejši igralec. To mi preprosto pove, da je igral proti usr.. konkurenci. Nihče pri 18 letih ne more dominirati odraslih mož. Popolnoma vseeno je, kako slabi so ti odrasli možje," je dejal Barkley.

Prenos nabora lige NBA, ki se bo začel ob 1. uri zjutraj, si lahko ogledate na programu Sport Klub 1. 

"Poglejte NBA, v njej sem več kot 30 let. Obstaja le 18-letni igralec za katerega si lahko rekel, da je iz pravega testa in to je LeBron James. Ljudje pozabljajo, da se je tudi Kobe Bryant, pa čeprav je bil kasneje velik igralec, mučil prva leta. Kevin Garnett? Tudi on se je mučil v prvih sezonah. Zdaj mi govorijo, da je Dončić bil MVP pri 18 letih. V tej starosti ne more dominirati odraslih košarkarjev. Da bi ta fant dominiral ... Ne bi ga izbral kot prvega ali drugega na naboru," je še dodal nekdanji zvezdnik Philadelphie, Phoenixa in Houstona, ki je leta 1993 postal tudi najkoristnejši igralec lige NBA, a v karieri ni uspel priti do šampionskega prstana.

luka dončić Takoj po pristanku Šport V ZDA obleganje Luke Dončića, ki ga obravnavajo kot zvezdnika

Barkley se je sicer v preteklosti že večkrat opekel s svojimi izjavami.

 

Komentarjev 4
  • Tadej 22:04 21.junij 2018.

    Vsak pac ni doncic.

  • gregor51 19:15 21.junij 2018.

    črna samovšečna rit

  • Indiana_Agar 18:07 21.junij 2018.

    Google mi plača 7283 evrov na 8257 evrov na teden za spletno delo od home.i so v tem mesecu opravili 29624 evrov spletnega dela od doma. Večina posebnih stvari je zelo zanimivo, da je delo samo preveriti nekaj spletnih strani ...prikaži več in nič drugega. Uživajte ves čas in denar svoboden, tudi neverjetna kariera v življenju .... Oglejtee sii več tukaj ..... ........ ❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com

Sorodne novice