Šport > Košarka
4086 ogledov

Dončićev stari znanec spet obračunal s Slovencem

luka dončić Profimedia
Dežurni kritik Luke Dončića je bil ponovno na delu.

Košarkarski analitik Skip Bayless, znan kot neizprosen kritik LeBrona Jamesa in Luke Dončića, je sinoči ubil dve muhi na en mah, ko je v isti sapi užalil oba omenjena košarkarja. 

Luka Dončić NBA Šport Dvoboj Jamesa in Dončića, promet na tekmi pa enosmeren

Priznani strokovnjak, ki že dlje časa širi prepričanje, da je Dončić precenjen igralec, se je obregnil ob Jamesov strelski izkupiček v prvem polčasu (14 točk), ko ga je na parketu pokrival slovenski košarkar.

Bayless, ki Dončića smatra za enega slabših obrambnih igralcev v ligi, meni, da bi moral "Kralj James" do odmora zbrati najmanj 20 točk, ob tem pa je znova spomnil na lansko izjavo košarkarja LA Lakers Kyla Kuzme, ki je za zmagovito strategijo proglasil iskanje igralca, za katerega je zadolžen Slovenec.

Goran Dragić NBA Šport Gogi blestel: kar dajte mu nagrado za najboljšega šestega moža

"Glede na to, da ga je pokrival Luka, me preseneča, da LeBron v prvem polčasu ni poskusil doseči vsaj 20 točk. Kot je po lanski zmagi nad Dallasom dejal Kyle Kuzma: 'Podajali smo tistemu, ki ga je pokrival Luka'," je zapisal Bayless.

skip bayless | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Bayless je bil v preteklosti večkrat izredno kritičen do Dončića, kateremu očita pomanjkanje obrambnih sposobnosti, slab met za tri točke in podpovprečno izvajanje prostih metov. Kar zadeva njegove statistične dosežke, pa 69-letnik pravi, da so številke zavajajoče.

Obenem bije tudi nekakšno osebno bitko z LeBronom, še zlasti v luči razprave o najboljšem igralcu vseh časov, v kateri se Bayless brezkompromisno nagiba na stran velikega Michaela Jordana.

obroč žoga mrežica košarka Legenda Šport Odšel je velikan! Umrl je 12-kratni prvak lige NBA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.