Šport > Košarka
8282 ogledov

Dončićev šef v Ljubljani, poglejte, kje so ga ujeli

Jason Kidd Profimedia
Trener Dallasa Jason Kidd je pripotoval v slovensko prestolnico, da bi preveril formo in fizično pripravljenost svojega varovanca Luke Dončića.

Prvi zvezdnik slovenske košarkarske izbrane vrste Luka Dončić je dobil prav poseben obisk. V Ljubljano je namreč pripotoval trener NBA moštva Dallas Mavericks Jason Kidd, ki si je prišel pobliže ogledat pripravljenost slovenskega asa pred prihajajočimi reprezentančnimi izzivi.

Kidd, legenda NBA košarke in eden najboljših organizatorjev igre vseh časov, si je na Čopovi ulici v središču Ljubljane potešil lakoto z obiskom Krmilnice, kjer so njegov prihod pozdravili z velikim navdušenjem.

"Danes smo pa kar malo ponosni, saj nas je obiskal Jason Kidd, trener Dallas Mavs. Čakamo še na Luko Dončića in Gorana Dragića," so zapisali na uradnem profilu ljubljanske restavracije.

Veljaki košarkarske franšize iz Teksasa so se v preteklosti že mudili v Ljubljani, zato Kiddov obisk ni nobeno presenečenje.

Pred dvema letoma so skupaj s trenerjem v Slovenijo pripotovali športni direktor Nico Harrison, lastnik moštva Mark Cuban, pomočnik športnega direktorja Michael Finley in svetovalec kluba Dirk Nowitzki. Pred leti si je preprezentančno akcijo Gorana Dragića v Ljubljani ogledal tudi njegov takratni trener v moštvu Miami Heat Erik Spoelstra.

Žiga Samar Priprave na SP Šport Slovenci garali do zadnjih sekund za zmago nad Kitajci Aleksander Sekulić in Luka Dončić Reprezentanca Šport Sekulić odrezal te tri igralce, znano tudi, kdaj se Sloveniji pridruži Dončić

Slovenska košarkarska reprezentanca je pred dnevi z veliko napora prestala uvodni test v okviru priprav na SP v Aziji. Po tesni zmago nad Kitajsko varovance Aleksandra Sekulića že v sredo (2. avgust) čaka obračun z Grčijo.

Slab teden zatem bo v Ljubljani gostovala še hrvaška reprezentanca, vmes pa se bodo Slovenci v Atenah še enkrat pomerili z Grki.

Temu bosta sledila dva pripravljalna obračuna v Malagi proti reprezentancama Španije in ZDA, pripravljani cikel pa bo #mojtim sklenil v deželi vzhajajočega sonca, kjer bodo 19. avgusta igrali z Japonsko.

Luka Dončić Luka, na delo! Šport Luki iz Dallasa sporočili posebno željo glede njegove teže

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:09 27.julij 2023.

    Tak obisk sigurno dvigne vsaj kratkoročen promet lokala. Privoščim vsakemu, ki dela dobro. Se mi pa zdi, da ko bodo 1x amerikanci zavohali kako je Slovenija lepa, varna, z dobro hrano in vinom, se jih ne bomo več znebili oz ...prikaži več nas bodo kar kupili.