Šport > Košarka
916 ogledov

Dončić od soigralca pričakuje 100 tisoč dolarjev

Print Screen
Košarkarska mojstrovina Luke Dončića bi lahko imela neprijetne finančne posledice za njegovega soigralca Derecka Livelyja II.

Luka Dončić je namignil, da mu soigralec v moštvu Dallas Mavericks Dereck Lively II dolguje 100.000 dolarjev, potem ko je med tradicionalnim dogodkom Fan Jam v American Airlines Centru zadel met preko celega igrišča.

Slovenski košarkar je kljub poškodbi mečne mišice, zaradi katere bo počival najmanj teden dni, poskrbel za navdušenje gledalcev v domovanju teksaškega moštva, kjer je z eno roko spektakularno zadel globoko z druge polovice igrišča in pri tem, če gre verjeti njegovemu zapisu na omrežju X, tudi mastno zaslužil.

Dončić se je pred izvedbo meta pogovarjal z Liveyjem, nato pa je z eno roko sprožil prek celega igrišča. Ko je žoga priletela skozi obroč, so se po dvorani razlegli kriki, Dončić pa je zmagoslavno odkorakal proti klopi, medtem pa mu je Lively v hrbet zalučal brisačo.

 | Avtor: Print Screen Reakcija Livelyja, ki je v Dončića vrgel brisačo, pove vse. Print Screen

Eden izmed uporabnikov omrežja X se je spraševal, koliko denarja bo moral Lively plačati Dončiću, slednji pa je v odgovoru zapisal, da 100 tisočakov.

Lively tega ni neposredno zanikal, temveč je zgolj zapisal: "Noro, kakšnemu s*anju sem priča iz dneva v dan."

Čeprav gre za enormno stavo, pa ne smemo pozabiti, da bo Dončić v prihajajoči sezoni najmočnejše lige na svetu zaslužil 43 milijonov dolarjev. Če bo imel podobno minutažo kot lani, bo to zneslo približno 16.000 dolarjev na minuto. To pomeni, da bi stavo pokril v manj kot eni četrtini. 

Na drugi strani ima Lively pogodbo za novinca, s katero bo v drugi sezoni pri Mavsih zaslužil približno pet milijonov dolarjev, kar seveda pomeni, da omenjena stava predstavlja precej večji udarec za njegov bančni račun.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 12:16 07.oktober 2024.

    "To pomeni, da bi stavo pokril v manj kot eni četrtini." Pokriješ izgubljen denar, ne pa denar, ki ga dobiš!!! Matr ste res na nivoju vaškega časopisa!!!