Šport > Košarka
19 ogledov

Dogovor s Fibo, EP pred vrati!

Roman Volčič (desno) se je skupaj s premierjem Borutom Pahorjem in ministrom Igo Žurnal24 main
Vse je odločeno. Po naših informacijah bo Slovenija v nedeljo tudi uradno dobila organizacijo evropskega prvenstva v košarki 2013! Vlada naj bi primaknila nekaj evrov več, kot tudi sponzorji. Fiba ni popustila.

"Po sestanku smo lahko zadovoljni. Reči se premikajo v pravo stran, vse pa bo znano v nedeljo, po odločitvi izvršnega odbora Fibe Europe. To je za zdaj vse, kar lahko povemo," so nam včeraj po sestanku predsednika Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Romana Volčiča, premierja Boruta Pahorja in generalnega sekretarja Fibe Europe Nara Zanolina povedali na KZS.

Pogovori so bili zelo konstruktivni. Vlada je pripravila ponudbo, ki jo bo v nedeljo preučil Izvršni odbor Fiba Europe. Mislim, da smo na dobri poti, vendar jaz nisem tisti, ki odloča o tem. Osebno bi rad videl, da bi bilo evropsko prvenstvo v Sloveniji.
Nar Zanolin

Danes 'da' na vladi
In kakšen je rezultat sestanka? Neuradno naj bi Fiba Europe vztrajala pri vsoti 6,5 milijona evrov za pristojbine in sponzorska sredstva, naposled pa so se s tem strinjali tudi vodilni možje slovenske vlade. Ta naj bi za EP zdaj namenila tri milijone evrov, preostali del (3,5 milijona) pa naj bi prispevali razni sponzorji. Na sestanku sta bila tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič ter minister za finance Franc Križanič, vlada pa naj bi včeraj doseženi dogovor med Pahorjem in Zanolinom potrdila na današnji seji.

Na KZS se sicer resno pripravljajo na predstavitev projekta, ki si ga bodo v nedeljo v Münchnu ogledali člani izvršnega odbora Fibe Europe. Po naših informacijah večjih zapletov ni pričakovati, Slovenija pa bi tako dobila EP.

Nar Zanolin je za Radio Slovenija med drugim dejal: "Pogovori so bili zelo konstruktivni. Vlada je pripravila ponudbo, ki jo bo v nedeljo preučil Izvršni odbor Fiba Europe. Mislim, da smo na dobri poti, vendar jaz nisem tisti, ki odloča o tem. Osebno bi rad videl, da bi bilo evropsko prvenstvo v Sloveniji."

Volčič je pristavil: "Mi smo pripravljeni, da Izvršnemu odboru Slovenijo in Košarkarsko zvezo Slovenije prikažemo v najboljši luči in dokažemo, da smo sposobni organizirati najboljše prvenstvo doslej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.