Šport > Košarka
1883 ogledov

Dobrodošlica pa taka! Žoge še prijel ni, že ga tožijo za 100 mio. $

zion williamson Epa
Ameriški košarkar Zion Williamson je slabo novico izvedel na predvečer nabora v ligo NBA.

Še preden je postal prvi izbor NBA drafta za sezono 2019/2020, je Ziona Williamsona doletela tožba v vrednosti vrtoglavih 100 milijonov ameriških dolarjev.

nba nabor NBA draft Šport Slovenca se niso pritaknili, Dončić zaploskal Hrvatu

Ameriškega zvezdnika z univerze Duke, ki se je sinoči pridružil New Orleans Pelicans, kjer naj bi v prihajajoči sezoni zaslužil dobrih osem milijonov, toži športna agencija Prime Sports Marketing LLC.

V tožbi so poleg Williamsona imenovani še podjetje Creative Artists Agency (CAA) dva njihova uslužbenca.

Novi član lige NBA je z agencijo Prime Sports pred dvema mesecema podpisal pogodbo, po kateri bi moralo sodelovanje trajati najmanj pet let.

Le mesec dni kasneje je pogodbo prekinil in podpisal s CAA, katerega predstavniki naj bi se na protipraven način vmešavali v dogovor med košarkarjem in njegovimi prvotnimi zastopniki.

zion williamson | Avtor: Epa Epa

Obe agenciji si želita upravljati z večmilijonskimi sponzorskimi pogodbami, ki naj bi jih v bližnji prihodnost sklenil bodoči zvezdnik lige NBA. Williamson, ki se mu nasmiha dogovor z Nikejem ali Adidasom, je prvotno pogodbo podpisal meseca aprila, a je bil že maja na seznamu klientov drugega podjetja.

Prime Sports mu je zagrozil s pravnimi posledicami, zato je košarkar reagiral prvo in vložil tožbo, v kateri je izpodbijal veljavnost dokumenta, ker ta naj ne bi bil v skladu z obstoječo zakonodajo Severne Karoline.

"Prime Sports je brezsramno kršil zakonodajo, katere namen je prav zaščita športnikov študentov," je povedal košarkarjev odvetnik in dodal, da so se v agenciji na njihova opozorila odzvali z grožnjami.

Luka Šamanić Zmaj Šport Košarkar Olimpije okrepil petkratne prvake lige NBA

V pogodbi, po kateri je podjetje upravičeno do 15 odstotkov Zinovega denarja od pokroviteljev, ni bilo nikjer eksplicitno navedeno, da se s podpisom odpoveduje možnosti nadaljnjega šolanja na univerzi Duke, manjkal pa je tudi obvzen člen o možnosti predčasne prekinitve v roku 14 dni.

Prime Sports, ki vztraja, da Williamson v nobenem primeru ni nameraval nadaljevati šolanja na univerzi, odgovarja s protitožbo, v kateri zdaj zahteva 100 milijonov dolarjev odškodnine. 

Williamson neuradno velja za novinca z najvišjo tržno vrednostjo od časov LeBrona Jamesa.

bitadze Dončićev naslednik Šport Najbolj žalosten prizor NBA nabora

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.