Šport > Košarka
7 ogledov

Deset najbogatejših

bryant244_main_reuters Žurnal24 main
Pogled na seznam desetih najbogatejših športnikov, ki bodo sodelovali na OI v Pekingu, je sila zanimiv, na njem pa prednjačijo košarkarji. Edina ženska na seznamu je Šarapova.
 

Največ cvenka imajo ...

1. Kobe Bryant 24,5 mio. €
2. LeBron James 23,8
3. Ronaldinho 23,2
4. Roger Federer 22
5. Yao Ming 17,6
6. Dwyane Wade 16,9
7. Marija Šarapova 16,3
8. Dirk Nowitzki 15,7
9. Jason Kidd 12,5
10. Pau Gasol 9,4

Pierre de Coubertin, začetnik olimpijskega gibanja, je želel, da na olimpijskih igrah tekmujejo športniki amaterji, ki svojega talenta ne bodo unovčili. V 21. stoletju je stanje seveda povsem drugačno. Na olimpijske igre si želi vsakdo, sodelujejo praktično vsi najboljši, ki so posledično tudi najbogatejši. Ameriška gospodarska revija Forbes je tako sestavila seznam najbogatejših športnikov, ki se bodo udeležili pekinških olimpijskih iger. Med deseterico tistih z najdebelejšimi denarnicami je kar sedem košarkarjev. Največ cvenka ima Kobe Bryant, vendar so pri njegovem znesku všteti tudi dohodki od sponzorskih pogodb, pri Dirku Nowitzkem in Pauju Gasolu pa niso. Nemški košarkarski mojster je na seznamu, čeprav se njegova reprezentanca še ni uvrstila na Kitajsko. Gotovo ni zanemarljiv podatek, da je edina ženska na seznamu tenisačica Marija Šarapova, na njem pa ne manjka niti oseba, ki te dni kraljuje na naslovnicah časopisov. Gre seveda za Ronaldinha.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.