Šport > Košarka
27075 ogledov

Čustveno slovo velikega Lukovega prijatelja: "Tokrat je bilo najhuje..."

Luka Dončić Boban Marjanović Profimedia
Boban Marjanović se je po dokončani menjavi, ki ga je poslala v Houston, oglasil z reprezentančnih priprav ter v čustveni izjavi spregovoril o Dallasu in svojem velikem prijatelju Luki Dončiću.

Košarkarska reprezentanca Srbije se prav tako kot slovenska trenutno mudi na pripravah pred kvalifikacijami za Svetovno prvenstvo 2023. Pred tekmama z Latvijo in Belgijo jih čaka še prijateljska tekma z Bolgarijo, na kateri bo nastopilo že kar nekaj zvenečih srbskih košarkarskih imen.

Eno izmed (dobesedno) največjih na spisku selektorja Karija Pešića je zagotovo srbski velikan Boban Marjanović, kateri pa je bil ravno tekom priprav tudi uradno zamenjan ter iz svojega Dallasa v menjavi za Christiana Wooda poslan v Houston.

Da bo prišlo do menjave, je bilo jasno že nekaj časa, po naboru in odprtju prestopnega roka pa je bila slednja v petek tudi dokončana. V Dallasu izjemno priljubljeni Bobi se tako poleg vprašanj o naslednjih tekmecih v kvalifikacijah nikakor ni mogel otresti tudi vprašanj o menjavi, ki je ljubljenca Dallasovih navijačev poslalo v drugo ekipo.

"Če sem iskren, me je seveda presenetilo. Vsaka menjava vas preseneti, razen če jo sami zahtevate. Pridejo do tebe in ti v dveh minutah povejo, da nisi več del njih, da se seliš k drugi ekipi in hvala ti lepa. Toda takšna je realnost, takšen je posel, mi kot profesionalni športniki se moramo navaditi na takšne zadeve. Na tebi je, da se sprijazniš, da mentalno zdržiš. To je del športa. Sam sem se že navadil," je pojasnil priljubljeni velikan.

Luka Dončić Boban Marjanović Upanje še tli Šport To je edini način, da se v Dallas vrne ljubljenec navijačev

A čeprav je Houston njegova najnovejša ekipa, obstaja zelo mala verjetnost, da kdaj obleče dres Raket. Vodstvo se je namreč odločilo, da se loti prenove in pomladitve ekipe, tako da za skoraj 34-letnega srbskega centra verjetno ne bo prostora v načrtih njegove nove ekipe.

Vse bolj se omenja tudi vrnitev v Evropo, saj na trgu v Ameriki ni prevelikega zanimanja, še najbolj bi si ga verjetno želeli nazaj prav pri Dallasu, ki pa ga po pravilih od trenutka menjave vsaj eno sezono ne smejo podpisati. Dosti večje zanimanje pa obstaja v Evropi, čeprav Boban ni preveč navdušen nad takšno idejo: "Nisem za vrnitev v Evropo, toda nič nimam še načrtovano. Videli bomo, kaj se bo zgodilo."

A čeprav je pravi profesionalec, ki se mora sprijazniti z menjavo, Marjanović nikakor ne skriva, da bo Dallas, ki je postal njegov dom, še kako pogrešal. Čeprav so ga proti njegovi volji zamenjali in poslali v drug klub, ni Boban skirval ljubezni, ki jo čuti.

"Ni bilo prvič, da sem bil zamenjan, ampak zagotovo je bilo tokrat najhuje zame. Celo mesto me je sprejelo, počutil sem se, kot da sem v svojem rojstnem Boljevcu. Tako se počutim, ko sem v Dallasu, je, kot da bi bil v Boljevcu."

Za konec ba se je Boban, ki je bil minule tri sezone najboljši Lukov prijatelj znotraj ekipe, dotaknil še našega superzvezdnika ter odnosa, ki sta ga spletla: "Z Luko sva postala zelo tesna prijatelja. Skupaj sva bila tri leta, je resnično neverjeten človek," je zaključil Marjanović, za katerim žaluje cel Dallas, pa čeprav ni bil ravno osrednja figura na parketu, pač pa je bil srce in duša ekipe v slačilnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice