Šport > Košarka
56 ogledov

Cedevita Olimpija nadaljuje z dobrimi igrami v Eurocupu

Cedevita Olimpija Ljubljana - Umana Reyer Venice Anže Petkovšek
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 5. krogu evropskega pokala (skupina B) premagali Aris z 82:75 (23:24, 37:48, 54:61).

Košarkarji Cedevite Olimpije so dosegli četrto zmago v evropskem pokalu, tako da po petih tekmah ostajajo med vodilnimi ekipami v skupini B. V Solunu so premagali Aris z 82:75.

To je druga zaporedna zmaga Cedevite Olimpije v evropskem pokalu in druga na gostovanjih. Podobno kot v uvodnem nastopu v Romuniji so Ljubljančani zbrano in natančno odigrali ključne minute ter prišli do pomembne zmage v boju za eno od prvih šestih mest v desetčlanski skupini, ki po osemnajstih odigranih tekmah vodijo v končnico.

Cedevita Olimpija bo naslednjo tekmo igrala v ligi Aba v nedeljo doma proti Budućnosti, v evropskem pokalu pa bo prihodnjo sredo gostila Hapoel iz Jeruzalema.

Slovenski zmaji so sicer izgubili 17 žog, zadeli le dve trojki, zaostajali že 11 točk, vseeno pa v zadnji četrtini strnili svoje vrste in z delnim izidom 15:2 obrnili zaostanek 57:66 v vodstvo z 72:68.

Grki so sicer poskusili vse, da bi se prebili v ospredje, a tokrat je imela Cedevita Olimpija v svojih vrstah dovolj razpoloženih in borbenih igralcih v obrambi.

Strelsko sta bila najbolj razpoložena Jaka Blažič z 19 točkami (5 skokov, 4 podaje) in Devin Robinson, ki je zbral 18 točk, ključni vlogi pa sta imela še DJ Stewart (15 točk, 8 skokov) in Rok Radović (10 točk, 5 skokov).

Izid
Aris - Cedevita Olimpija 75:82 (24:23, 48:37, 61:54)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.