Šport > Košarka
6717 ogledov

Carlisle o stavku, ki ga je prepričal o kakovosti Dončića

rick carlisle Epa
Dončićev trener je razkril, kaj je pomislil, ko je prvič na videoposnetku videl igrati Luko Dončića.

Dallas Mavericks našega Luke Dončića so eden izmed glavnih hitov letošnjega prvenstva v ligi NBA. Mlado moštvo iz Dallasa na krilih Luke ter pod vodstvom prekaljenega trenerja Ricka Carlislea igra naravnost odlično ter se nepričakovano visoko drži tudi na lestvici, kjer z 19 zmagami in 9 porazi drži četrto mesto.

Prav trener Teličkov pa je bil gost pogovorne oddaje, kjer je poznavalec košarke Dan Patrick z njim opravil daljši intervju. Dotaknila sta se Carlisleovih igralskih dni, nato pa je pogovor pričakovano zavil v smer prvega zvezdnika ekipe, Luke Dončića.

Dan Patrick | Avtor: Youtube Youtube

Patricka je najprej zanimalo, kaj si je izkušeni trener mislil, ko je sploh prvič videl posnetke slovenskega košarkarskega bisera.

"Mislil sem si, da je resnično sposoben. Celo edinstven. Toda nisem poznal konteksta. Težko je bilo razbrati kontekst posnetka. Nismo imeli pojma o nivoju, na katerem igra. Ni šlo namreč za NBA nivo, temveč za zelo visok evropski nivo. Težko sem tudi razumel, kako Luka igra. Resda igra pretežno organizatorja igre, toda izgledal je le delno kot organizator," je prvi vtis o Dončiću pojasnil Carlisle ter se nato dotaknil "slona v sobi":

Sanjska pogodba Šport Sanjsko: Dončić pred pogodbo z Jordanom

"Seveda je zdaj glavno vprašanje, kako je lahko Luka zdrsnil šele na tretje mesto na naboru. Toda takrat je bil edini, ki je stalno ponavljal ime Luke Dončića, le naš GM Donnie Nelson. Že dve leti pred naborom 2018! Na naboru nismo ciljali neke igralne pozicije, saj smo bili v fazi obnove ekipe, vedeli smo, da v vsakem primeru naslednje leto ne bomo imeli visokega izkupička zmag. Zato sem zahteval, da mi pove, kdo je najboljši igralec na naboru. Donnie je rekel, da tu ni diskusije. Najboljši je Dončić, drugi mu niso niti blizu. Izkazalo se je, da je imel popolnoma prav."

Rick Carlisle in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Patricka je nato zanimalo še, ali je Carlisle mnenja, da bi bil Luka enako dober igralec, tudi če bi šel skozi ameriški sistem in bi obiskoval vsaj kakšno leto kolidž, na kar trener Dallasa ni imel pravega odgovora, je pa poudaril, da bi zagotovo bil drugačen.

"V Evropi je čisto drugačen sistem. S klubsko košarko začneš že pri 13 ali 14 letih. Seveda je pomembno tudi, pri kako velikem klubu ste. Luka je pri 13, mogoče 14, podpisal za tamkajšnjega velikana Real Madrid, kjer je bil nato nekaj let. V teh letih morda na začetku resda še ni veliko igral, a je vseeno treniral ter se učil od samih najboljših evropskih košarkarjev. Na treningih je z njimi in proti njim igral vsak dan," je razliko med ameriškim in evropskim sistemom opisal Carlisle ter zaključil: "To ga je resnično pripravilo za NBA."

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Video Šport FIBA za konec tedna pripravila zabaven posnetek z Dončićem v glavni vlogi Šport Po eni tekmi bi že odrezal Dončića
Komentarjev 2
  • onfili 10:13 22.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • tomaz17 09:04 22.december 2019.

    to je čisto nakladanje !! Če bi bilo to res, potem bi morli v Realu letno plasirati 5 -6 igralcev na ravni Dončiča , pa kot vidimo niti malo ni tako !

Sorodne novice