Šport > Kolesarstvo
771 ogledov

V takšni formi se na Tour podaja Pogijev največji tekmec

Jonas Vingegaard Profimedia
Vodilnemu Vingegaardu tudi predzadnja etapa po Dofineji.

Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)je zmagovalec predzadnje etape kolesarske dirke po Dofineji. Lanski zmagovalec Toura, kjer bo tudi tokrat največji favorit ob Tadeju Pogačarju, se je po zmagi na 147,9 km dolgi gorski preizkušnji med krajema Porte-de-Savoie in Col de la Croix de Fer še bolj utrdil na prvem mestu v skupni razvrstitvi.

Kolesarsko karavano na dirki po Dofineji je tokrat čakala zahtevna etapa, ki se je končal s 13,1 km dolgim vzponom na Col de la Croix de Fer s povprečnim naklonom 6,2 odstotka. Z njim je najbolje opravil prvi zvezdnik dirk, ki je v cilj prikolesaril z 41 sekundami prednosti pred drugouvrščenim Britancem Adamom Yatesom (UAE Emirates) in 53 sekundami pred tretjeuvrščenim Avstralcem Jaijem Hindleyjem (Bora - Hangsrohe).

Šestindvajsetletni Danec ima po etapni zmagi v generalni razvrstitvi 2:11 minute prednosti pred Yatesom, ki je s četrtega napredoval na skupno drugo mesto, medtem ko Avstralec Ben O'Connor (AG2R Citroen) zaostaja 2:24 minute.

Do tokratne etape tretjeuvrščeni Francoz Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step) je ciljno črto prečkal z 2:19 minute zaostankom za Vingegaardom. Danec je na letošnji dirki po Dofineji, preizkušnja vsako leto velja za generalko pred Tourom, dosegel drugo etapno zmago, najboljši je bil tudi v četrti etapi.

V nedeljo bo na sporedu 152,8 km zahtevna preizkušnja. Karavana bo na poti do Grenobla morala premagati po tri vzpone prve in druge težavnostne kategorije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 19:46 10.junij 2023.

    Ma dejte no pretiravat,pa saj ni nobene prave konkurence!!!

Sorodne novice