Šport > Kolesarstvo
12532 ogledov

Šok! Tadej Pogačar izpušča olimpijske igre!

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je zaradi utrujenosti po dirki po Franciji odpovedal nastop na olimpijskih igrah.

Selektor slovenske moške kolesarske reprezentance Uroš Murn je razkril imena kolesarjev, ki bodo nastopila na olimpijskih igrah v Parizu. Med njimi ne bo Tadeja Pogačarja, ki je zaradi preutrujenosti odpovedal sodelovanje. Zamenjal ga bo reprezentančni kolega Domen Novak, so sporočili iz vodstva slovenske olimpijske ekipe.

"Zmagovalcu dirke po Franciji ponovno čestitamo za še eno zmago na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu ter upamo, da bo barve Slovenije zastopal na naslednjih poletnih OI v Los Angelesu leta 2028," so zapisali v vodstvu reprezentance.

Petindvajsetletni Pogačar je pred tremi leti v Tokiu osvojil olimpijski bron v cestni dirki, je prvi na svetovni lestvici in je letos med drugim dobil tudi dirko po Italiji, drugo največjo večetapno na svetu.

V slovenski olimpijski reprezentanci ni tudi olimpijskega prvaka v kronometru iz 2021 Primoža Rogliča, ki je manjkal že na prvem seznamu 90-članske rekordne olimpijske ekipe, ki jo je 8. julija imenoval izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije.

Murn je pred tremi dnevi za STA dejal, da se še ni dokončno odločil glede ekipe za OI in do bo to bo storil takoj po Touru. "Končnih podatkov sicer še nimam, ampak kolikor sem seznanjen, so posledice padca za Primoža verjetno hujše, kot je sprva kazalo," je glede stanja 34-letnega Kisovčana tedaj dejal selektor, ki je zdaj s svojo izbiro četverice potrdil, da v Parizu ne bo niti Rogliča

Med četverico slovenskih kolesarjev je bil sicer na prvotnem seznamu še Pogačar, katerega bo zdaj zamenjal Novak. V kronometru bo tako edini nastopil Jan Tratnik, v četverici na cestni dirki pa sta na seznamu poleg Tratnika in Novaka še Luka Mezgec in Matej Mohorič.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 35
  • Avatar Garancija
    Garancija 10:28 23.julij 2024.

    Uni v KZS bi radi še kar naprej odločali kot v socializmu,ej konec je te zgodbe.Bravo Tadej

  • jezero 10:01 23.julij 2024.

    Nek tretjerazrednež Penko zamazal Olompijske igre. Kolesarski zvezi Slovenije pa uničil vso kredibilnost. Postal je slovenska sramota. Ne samo Penko. Tudi Kolesarska zveza..

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 07:19 23.julij 2024.

    Glavno,da gredo ma OI trenerji in njihovi ljubljenčki pa sploh ni važno,če bodo kaj dosegli!! Bravo Tadej za koga se boš zavzel,če ne za svojo izbranko!? Ti trenerji pa naj pogledajo svoje kolesarske rezultate pa bodo ugotovili,da niso niti senca Tadeja!!

Sorodne novice