Šport > Kolesarstvo
15429 ogledov

Roglič vpadel k napačni ekipi, ob teh prizorih zaigra srce

Roglič Kuss X
Primož Roglič je med fotografiranjem ekip presenetil svoje nekdanje moštvene kolege.

Slovenski kolesar Primož Roglič je pripravljen za napad na rekordno četrto lovoriko na dirki po Španiji, na kateri je doslej slavil v letih 2019, 2020 in 2021. V primeru četrtega uspeha bi se 34-letni slovenski veteran na vrhu lestvice izenačil z rekorderjem, Špancem Robertom Herasom, zmagovalcem Vuelte v letih 2003, 2003, 2004 in 2005.

Na zahtevni trasi z vsega eno zares ravninsko etapo izrazitega favorita ni, a bo kot edini od četverice najbolj izpostavljenih kolesarjev v karavani na Vuelti nastopil prav Roglič.

Njegov nastop na letošnji španski pentlji je bil zanj dolgo vprašljiv. Odpovedal je nastop na klasiki San Sebastian minulo soboto, da bi se v celoti posvetil začetku Vuelte na Portugalskem.

Ob Rogliču bo avstrijsko-nemško moštvo na startu v Lizboni zelo močno, v njej bosta namreč tudi Kolumbijec Daniel Martinez in Rus Aleksander Vlasov. Martinez je na Giru zaostal le za Pogačarjem, medtem ko je Vlasov zaradi poškodbe gležnja moral predčasno končati nastop na Touru. Med osmerico je tudi zmagovalec dirke po Sloveniji Italijan Giovanni Aleotti, v gorah pa bosta pomagala še Španec Roger Adria in Nemec Florian Lipowitz.

Ob Rogliču bodo oči uprte še v obilico favoriziranih imen, ki bodo skušali izkoristiti odsotnost Tadeja Pogačarja, Jonasa Vingegaarda in Remca Evenepoela.

Lansko zmago bo branil Američan Sepp Kuss (Visma-Lease a Bike), ki je slavil pred takratnima moštvenima kolegoma Vingegaardom in Rogličem. Takratna zasedba "čebel" je v sezoni 2023 dobila vse tri tritedenske dirke in postala prva v zgodovini s tem dosežkom.

Roglič Kuss Vingegaard | Avtor: Twitter Twitter

Člane Visme-Lease a Bike je med fotografiranjem ekip pred začetkom Vuelte z obiskom razveselil tudi Roglič, ki je za moštvo dirkal med letoma 2016 in 2023. 

Prijetno druženje nekdaj tesnih zaveznikov, danes pa tekmecev, so v objektiv ujeli tamkajšnji fotografi. "Napačno ekipno fotografiranje," so se na račun svojega nekdanjega paradnega konja pošalili pri nizozemski ekipi. "Lepo te je spet videti," so dodali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • dare326 11:34 16.avgust 2024.

    Sepp Kuss je po dedku Slovenec. Zlezel je tudi na Triglav. Jaz še nisem.