Šport > Kolesarstvo
17486 ogledov

Kolesarskemu zvezdniku zaradi povzročitve ženine smrti grozi 15 let zapora

Rohan Dennis Epa
Dvakratnega svetovnega prvaka v vožnji na čas so obtožili povzročitve ženine smrti zaradi nevarne in nepazljive vožnje.

Kolesarski zvezdnik Rohan Dennis je bil uradno obtožen povzročitve smrti zaradi nevarne in nepazljive vožnje, potem ko je domnevno zakrivil smrt svoje žene, nekdanje odlične kolesarke Melisse Hoskins. Po poročanju avstralskih medijev je tožilka Talia Costi te obtožbe zdaj tudi uradno potrdila pred sodiščem v Adelaidu.

Nekdanji profesionalni kolesar in dvakratni svetovni prvak, ki je svojo bogato športno kariero sklenil po lanski sezoni, je bil sicer aretiran januarja, potem ko je Hoskinsova 30. decembra pred njunim domom v Adelaidu utrpela resne poškodbe ter 31. decembra v bolnišnici tudi preminila zaradi teže poškodb.

Rohan in Melissa Dennis | Avtor: Profimedia Profimedia

Oblasti so nato po plačani varščini Dennisa izpustile, medtem ko so same začele s preiskavo in temeljito rekonstrukcijo dogodka. Šestega avgusta pa se je zmagovalec etap z vseh treh največjih dirk na svetu (Giro, Tour, Vuelta) znova pojavil na sodišču, kjer so potrdili obtožbe proti njemu, a ni želel podati izjave.

Njegovi odvetniki so na sodišču dosegli, da so odločitev o izjasnitvi krivde preložili na 30. oktober, tako da ima dodatnih 12 tednov časa, da se odloči, kako se bo zagovarjal. Če bo spoznan za krivega, mu grozi celo do 15 let zapora.

Zaenkrat še niso znane vse podrobnosti tragedije, so pa pri avstralskih 7News prišli do informacij, da naj bi do nesreče prišlo potem, ko je doma prišlo do prepira, po katerem je želel Dennis s svojim avtomobilom (pick-upom) odpeljati stran.

Rohan Dennis in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Žena naj bi ga pri tem poizkusila zaustaviti, in je celo splezala na pokrov motorja. Dennis je vseeno speljal ter nekaj časa ženo vlekel s seboj, preden je zdrsnila z avtomobila in pristala na cesti. To zgodbo naj bi potrdili ženini prstni odtisi na pokrovu motorja.

Dennis je sicer nekdanji odlični kolesar, ki je blestel predvsem v vožnji na čas in še pred tem na velodromu. Preden je presedlal na cestno kolesarstvo, je osvojil srebrno olimpijsko medaljo v Londonu leta 2012 ter dve zlati in srebrni medalji na svetovnih prvenstvih.

V Tokiu je za našim Primožem Rogličem ter Nizozemcem Tomom Dumoulinom osvojil bronasto medaljo v vožnji na čas, medtem ko je postal svetovni prvak v kronometru v letih 2018 in 2019.

Primož Roglič in Rohan Dennis | Avtor: Epa Epa

Ima štiri etapne zmage z Grand Tourov (po eno na dirki po Franciji in Italiji ter dve po Španiji), prav tako je dobil skupni seštevek etapne dirke po Avstraliji (Tour Down Under, kjer ima tudi dve etapni zmagi) ter na drugem mestu končal dirki Tirreno-Adriatico (dve etapni zmagi) ter po Švici (tri etapne zmage).

Svojo kariero, v kateri je dosegel kar 33 zmag, je končal kot moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi, pred tem pa je kolesaril še za številne znane ekipe, kot so Ineos Grenadiers, Bahrain Merida, BMC Racing, Garmin Sharp ...

Dennis je bil v zadnjih dveh letih svoje karieri pomemben člen pri številnih Rogličevih uspehih, saj je Slovencu pomagal do zgodovinske zmage na dirki po Italiji, prav tako pa je sodeloval pri Rogličevi zmagi na dirki Pariz-Nica leta 2022 ter bil pomemben člen Jumbo-Vismine ekipe na Vuelti 2022, ko se je Roglič vse do svojega padca in odstopa boril za skupno zmago.

Melissa Hoskins | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice