Šport
13 ogledov

Klepačeva in Hercogova izpadli

Edino slovensko točko proti Bolgariji je priigrala Andreja Klepač. (Foto: Barbar Žurnal24 main
Prvi dan portoroškega turnirja sta bila v središču slovenske pozornosti dvoboja Andreje Klepač in Polone Hercog. Prva je svojega izgubila, enaka usoda je doletela tudi Hercogovo.
 

Portorož (WTA), 1. kolo

C. Wozniacki (DAN) : A. Klepač (SLO) 7:5, 6:0
J. Vakulenko (UKR) : P. Hercog (SLO) 5:7, 6:4, 6:4
P. Martić (HRV) : A. Kerber (NEM) 7:5, 6:2
M. Garrigues (ESP, 4)
: J. Makarova 6:1, 6:3
V. Duševina (RUS)
: V. R. Pascual (ESP) 6:3, 6:3
K. Zakopalova (ČEŠ) :
C. S. Navarro (ESP, 7) 6:4, 6:4
K. O'Brien (VBR) : 
C. Pironkova (BUL, 5) 7:6, 4:6, 6:2

Portoroška igrišča so danes oživela, na teniškem turnirju Banka Koper Slovenia Open z nagradnim skladom 145.000 dolarjev so bili na sporedu dvoboji prvega kola. Dvoboj dneva za Slovence se je začel ob 19.00. Naša druga najboljša igralka Andreja Klepač , ki je pred dobrim tednom igrala v finalu turnirja v Budimpešti, se je pomerila s 30. igralko sveta, Danko Caroline Wozniacki . Prvi niz je s 7:5 dobila Danka. Naši igralki je kazalo dobro, nato pa je pri 5:5 Wozniackijeva odvzela servis Klepačevi, potem pa dobila še svojega. V drugem nizu je Wozniackijeva kar trikrat odvzela servis naši tenisačici. Tako se 22-letna Koprčanka med posameznicami vnovič poslavlja po prvem krogu. In če je lani poraz v prvem krogu v veliki meri pripisala (pre)veliki želji in tremi pred domačim občinstvom, se letos nikakor ni mogla prilagoditi težkim razmeram za igro. A kljub temu je dvoboj začela odlično, v prvem nizu povedla s 4:1 in imela celo priložnost za odvzem servisa za vodstvo s 5:1, ko se je vse obrnilo.

 
 

Sama sem naredila vse preveč napak, medtem ko se je Wozniackijeva znala bolje prilagoditi razmeram.

Andreja Klepač

 
"V prvem nizu sem dobro začela, čeprav sem bila precej živčna. Imela sem vodstvo s 4:1, a to je le en odvzem servisa prednosti, pa tudi nasprotnica je v začetku delala napake. Razmere za igro so bile zelo težke, pihal je močan veter in ves čas spreminjal smer. Tem pogojem se nisem znala prilagoditi," je po porazu povedala Klepačeva in nadaljevala: "Res je, da je bila večina iger tudi v drugem nizu zelo tesna, saj sem imela večkrat prednost s 30:0, a je nato nasprotnica dobila štiri točke zaporedoma. Sama sem naredila vse preveč napak, medtem ko se je Wozniackijeva znala bolje prilagoditi razmeram. Sploh v drugem nizu nikakor nisem našla ritma in tistega mehkega udarca."

Polona Hercog ni uspela preskočiti prve ovire. © Barbara Milavec

 
Po tem dvoboju sta na osrednje igrišče stopili še 17-letna Polona Hercog in Ukrajinka Julija Vakulenko , 84. igralka na lestvici WTA. Ukrajinka je začela veliko bolje in povedla s 4:0. Sledilo pa je obdobje odlične igre Polone, ki je najprej znižala zaostanek na 3:5 v nizih, nato pa z brejkom in dvema dobljenima servisoma najprej izenačila, nato pa celo povedla s 6:5 ter preobrat še nadgradila s 7:5. V drugem nizu je Ukrajinka vodila že s 3:0, vendar je Hercogova znova zbrala moči za imeniten preobrat: povedla je s 4:3. Nato je zobe znova pokazala Vakulenkova in dobila naslednje tri igre za 1:1 v nizih. Tudi na začetku tretjega niza se je nadaljevala prevlada Ukrajinke, ki je povedla z 2:0. Polona ni našla zdravila za močne in natančne žoge tekmice, ki je tak način igre spretno obrnila sebi v prid. Vakulenkova je dobila kar šest iger zaporedoma, nato pa je Hercogova prekinila njen niz (1:3), a je Ukrajinka vztrajala, Polona pa je napravila preveč napak. Kljub temu je ob izjemni borbenosti Hercogovi uspelo priti do 4:5, a je ob svojem servisu Vakulenkova dobila dvoboj.

 
 

Ko sem prišla na igrišče, sem delala preveč napak, servis je bil polomija in nikakor se nisem mogla privaditi vetru.

Polona Hercog

 
"Želela sem si zmagati, a sem bila v ključnih trenutkih premalo zbrana. Sploh, ko sem 'izvlekla' prvi niz, sem bila skoraj stoodstotno prepričana, da mi bo uspelo. A žal se ni izšlo. Treme nisem imela, saj mi da portoroško občinstvo dodatno energijo," je po dvoboju v poznih večernih urah razlagala Hercogova. "Vse tri nize sem slabo začela in to me je na koncu tudi stalo zmage. Ko sem prišla na igrišče, sem delala preveč napak, servis je bil polomija in nikakor se nisem mogla privaditi vetru. A veter je bil za obe enako moteč, zato nimam izgovorov. Zdaj mi ostanejo še dvojice in upam, da mi bo šlo bolje," je še povedala najstnica, ki je bila že lani v Portorožu blizu zmage, a je na koncu prav tako po treh nizih ostala praznih rok.

Ostali dvoboji med posameznicami so že končani. Španka Anabel Medina Garrigues je z 2:0 v nizih premagala Rusinjo Jekaterino Makarovo . Svojo rojakinjo je maščevala Vera Duševina , ki je ugnala Virginio Runado Pascual prav tako z 2:0. Še ena zmaga z 2:0 je uspela Hrvatici Petri Martić proti Nemki Angelique Kerber , enak dosežek pa je uspel tudi Čehinji Klari Zakopalovi proti Španki Carli Suarez Navarro . Korak dlje od tega pa je šla Britanka Katie O'Brien , ki je bila s 3:2 boljša od Bolgarke Cvetane Pironkove . Prva nosilka turnirja je sicer Rusinja Marija Kirilenko , druga pa Katarina Srebotnik , ki bo na igrišče prvič stopila v torek. Njena nasprotnica bo Hrvatica Sanda Mamić. Dodajmo še, da sta v dvojicah nastope že končali Tina Obrez in Anja Prislan . Z 2:1 v nizih ju je premagal britansko-kitajski dvojec Elliott-Han.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.