Šport
19 ogledov

Kauzer v Tacnu ponižal konkurenco

Peter Kauzer je sploh prvič zmagal na tekmi svetovnega pokala v Tacnu. Žurnal24 main
V Tacnu je potekala druga tekma za svetovni pokal v kajaku na divjih vodah. S prednostjo skoraj petih sekund je v K-1 zmagal Slovenec Peter Kauzer. Nina Mozetič je bila četrta.
 

Preberite še ...

Kauzer na čelu kajakašev

Najboljši slovenski kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer je zmagal na drugi tekmi svetovnega pokala v Tacnu. Hrastničan je kar za 4,88 sekunde ugnal vse tekmece. Še najbližje mu je bil Čeh Lukaš Kubričan , tretje mesto pa je osvojil Britanec Richard Hounslow . Drugi slovenski predstavnik v finalu K-1 Dejan Kralj je bil z zaostankom slabih desetih sekund sedmi. Kajakašica Nina Mozetič je s četrtim mestom dosegla najboljšo slovensko žensko uvrstitev v svetovnem pokalu. Za stopničkami je zaostala slabo sekundo in pol. Zmagala je Nemka Mandy Planert .

 
 

Posebej moram poudariti, da sem vse štiri vožnje odpeljal brez dotikov, kar mi že eno leto ni uspelo.

Peter Kauzer

 
"Luštno je. Malo mi je po domače povedano 'rit stisnilo' med četrtimi in petimi vratci, ker sem bil nizek, ampak vedel sem, da imam rezervo. Poskušal sem do konca odpeljati brez napak in to mi je uspelo. Posebej moram poudariti, da sem vse štiri vožnje odpeljal brez dotikov, kar mi že eno leto ni uspelo. Občutek je res dober. Trenutno nisem v ne vem kakšni formi, ker jo stopnjujem za OI, je pa to moja zadnja tekma pred OI in sem dobil res lepo popotnico za Peking. Všeč mi je, da sem se pridružil klubu zmagovalcev Tacna. Na žalost grem že v ponedeljek zjutraj na nov trening v kitajsko prestolnico, tako da se ne bom mogel poveseliti z navijači in tekmovalci. Bomo pa po OI naredili eno res ta pravo fešto," je podal Kauzer, ki je vodil že po polfinalu.

Nenavadno uspešno je med kajakašicami nastopila Nina Mozetič , saj je s četrtim mestom vknjižila svojo najboljšo uvrstitev v karieri. Nazadnje se je finala veselila leta 2002 prav tako v Tacnu, ko je bila osma. Mozetičeva (+5,74) je bila sicer celo druga po polfinalu. Zmagala je Nemka Mandy Planert pred Kitajko Jingjing Li in Slovakinjo Gabo Stacherovo . Mlada Eva Terčelj , ki je včeraj presenetila z zelo dobrimi vožnjami v kvalifikacijah, je tudi danes veslala spodbudno, a le za mesto (in dobro sekundo in pol) zgrešila najboljšo deseterico. Urša Kragelj zaradi poškodbe rame na tacenski tekmi sploh ni nastopila.

Jošt Zakrajšek si je priveslal osmo mesto. © Nina Jelenc

 
Tudi kanuisti s finalistom
Finalista je po daljšem času imela tudi slovenska kanuistična vrsta. Jošt Zakrajšek je namreč tekmovanje sklenil na osmem mestu (+12,29), v finalu je kljub dotiku pridobil dve mesti. Zmage se je veselil Nemec Nico Bettge pred Slovakom Alexandrom Slafkovskim in Švicarjem Ronnijem Dürrenmattom . Dejanu Stevanoviču se je finalni nastop z 11. mestom izmuznil za 14 stotnik sekunde, Benjamin Savšek , ki je progo (presenetljivo) preveslal brez dotika, pa je bil 24. Glede na sobotni kvalifikacijski vožnji sta v C-2 na finale resno računala tudi Luka Božič in Sašo Taljat , toda na njuno žalost sta na 11. mestu za želeno deseterico zaostala 1,16 sekunde. Še mesto slabši je bil drugi slovenski dvojec Nejc Višnar/Urban Jarc , ki pa bi se brez dveh kazenskih sekund lahko veselil nastopa v finalu. Sicer pa sta bila najhitrejša Slovaka Peter in Pavol Hochschorner , drugo mesto sta osvojila njuna rojaka Ladislav in Peter Škantar , tretja pa sta bila Čeha Marek Jiras in Tomaš Mader .

Naslednja in zadnja tekma letošnjega svetovnega pokala bo prihodnji konec tedna v Augsburgu .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.