Šport
13160 ogledov

Kar je Roglič počel 45 minut po etapi, pove vse

primož roglič Epa
Primož Roglič se je tako rekoč prostovoljno odpovedal rožnati majice, vendar taktične odločitve niti malo ne obžaluje.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je s 17. mestom na šesti etapi dirke po Italiji izgubil rožnato majico, ki jo odslej nosil Italijan Valerio Conti (UAE Team Emirates). Odločitev Rogličeve ekipe, da se v zaključku etape ne podajo v brezglavi lov za ubežniki, je bila vsekakor taktična, saj ima slovenski adut pred očmi širšo sliko, tj. skupna zmaga na letošnji dirki.

giro padec Zastal dih Šport Roglič na tleh in brez rožnate majice

Roglič se je mirne vesti odpovedal majici vodilnega kolesarja, razloge za to pa so zelo lepo povzeli novinarji spletnega portala Cyclingnews.com, ki so zapisali: "Da bi doumeli logiko v ozadju njegove odločitve, lahko samo pogledamo, kje je bil 45 minut po koncu dirke. Namesto da bi bil kot nosilec rožnate majice zakopan sredi intervjujev in dolgih slovesnosti, je bil Roglič že na svojem avtobusu, stuširan, preoblečen iin pripravljen na vrnitev v hotel. Za razliko od pretekliih dni tokrat vidno sproščeni Roglič ni omejeval vprašanj, temveč se je rade volje prišel pogovoriti s skupino novinarjev in ocenil svoj nov položaj v skupni razvrstitvi (11. mesto, op. a.)."

Vodilni kolesar na Giru je po vsaki etapi podvržen medijskemu obleganju, veliko je tudi protokolarnih obveznosti, zato Slovencu popolnoma ustreza, da se bo vsaj za nekaj časa izognil temu vrvežu.

primož roglič Grd padec Šport Prve informacije o Rogličevem stanju

Roglič je potrdil, da v nesreči v uvodnem delu etape ni utrpel hujših poškodb in tako potrdil besede njegovega moštvenega kolega. "Nisem se mogel umakniti. Udaril sem se v svojo debelo rit in na srečo je ostalo pri tem," se je pošalil.

Kar zadeva strateški pristop k šesti etapi, pa je 29-letnik povedal: "Ubežniki so bili danes prehitri, če bi želeli nadoknaditi razliko, bi porabili preveč energije, zato smo se majici raje odpovedali. Pomembno je le to, kdo bo imel rožnato majico v Veroni. Dirka je dolga, tako da je tole čisto ok. Rožnata majica je bila velik stres za celotno ekipo."

Komentarjev 3
  • Janez Janezz 08:45 17.maj 2019.

    Bomo videli, a nimam občutka, da je bil današen dan dober za Rogliča, kot prikazujete. Malo me spominja na basen o lisici in kislem grozdju. Upam, da se motim?

  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 21:27 16.maj 2019.

    Odkrito povedano nimam pojma o kolesarstvu, ampak če je Slovenec dober ni razloga, da ne-bi bil zame nekaj posebnega. Zame je to nekaj kar je zanj, ki je dosegel najboljše za svojo domovino.