Šport
7031 ogledov

Igralka slekla majico ter dobila kazen

Cornet
Po pavzi, ki so jo organizatorji US Opena uvedli zaradi vročine, se je Alize Cornet vrnila na igrišče ter ugotovila, da ima narobe obrnjeno majico. Preoblekla se je ter dobila kazen. Zanimivo, za tenisače tega pravila ni.

Francozinja Alize Cornet je zaključila s tekmovanji na letošnjem US Openu, saj jo je izločila Švedinja Johanna Larsson z 6-4, 3-6, 6-2. Samo tekmo pa je zaznamoval incident, ki se je zgodil tekom pavze med posameznimi nizi.

Organizatorji so namreč zaradi velike vročine uvedli 10-minutno pavzo po koncu niza, da se lahko igralke osvežijo v slačilnici. Ko se je Francozinja vrnila na igrišče, je ugotovila, da ima majico obrnjeno narobe, tako da je na hitro preoblekla kar na igrišču.

"Opozorilo za Cornet!" je zaklical sodnik Christian Rask.

Cornetova kar ni mogla verjeti. "Kaj? Za kaj se gre?" ga je med smehom vprašala Alize. Toda sodnik je vztrajal pri svojem, kljub temu, da je Francozinja pod majico seveda nosila športni nederček ter tudi samo preoblačenje opravila po hitrem postopku.

Sodnikova poteza je seveda dvignila dosti prahu, saj je očitno, da takšno pravilo velja zgolj za tenisačice, saj se Federer, Nadal, Đoković in društo redno preoblačijo na igrišču.

Nadal | Avtor: Profimedia Profimedia

Najglasnejša med kritiki sodniške odločitve je bila škotska trenerka ter mati teniškega zvezdnika Andyja Murraya, Judy Murray: "Alize Cornet se je vrnila na igrišče po desetminutni pavzi. Ugotovila je, da je narobe oblekla majico in jo je preoblekla na igrišču. In zato je kaznovana. Zaradi nešportnega obnašanja, a moški pa lahko slečejo svojo majico na igrišču."

Judy so se pridružili še številni drugi, nekdanja avstralska tenisačica Stacey Dellacqua je sodniško odločitev ocenila z besedo "smešna".

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.