Šport
11 ogledov

Henman: Češki tenisači posebej smrdijo

Tim Henman bo moral precej bolj paziti na svoje izjave, sicer bi se utegnila nje Žurnal24 main
Nekdanji tenisač Tim Henman si je privoščil milo rečeno nesramno izjavo o telesnem vonju čeških tenisačev. Ta je seveda izzvala val ogorčenja, vse njene posledice pa še niso znane.
 

Preberite še ...

Napoved turnirja v Wimbledonu

Tim Henman je svojo kariero komantatorja na BBC-ju začel v tragikomičnem slogu. Njegova pikantna izjava, ki jo je dal po obisku garderob New England Cluba, je med drugim povzročila odziv češkega veleposlanika v Londonu. Ko ga je novinar radia Times vprašal, ali lahko izda kakšne zanimiv podatek pred začetkom turnirja, je brez oklevanja izstrelil: "Lahko vam povem, da se v wimbledonskih garderobah čuti poseben smrad Čehov.“ Jan Winkler, češki veleposlanik v Veliki Britaniji, je nemudoma odgovoril na Henmanovo opazko: "Kakšno presenečenje, da je imel Henman toliko časa, da je podorbno preučil smrad človeškega telesa."

Poleg tega, da je Henmanova izjava nesramna, je usmerjena tudi proti državi, iz katere prihaja več tenisačev, ki so dosegali na wimbledonski travi vidne uspehe. Med moškimi je Jan Kodeš osvojil turnir, Ivan Lendl pa dvakrat igral v finalu. Med dekleti je Martina Navratilova zmagala devetkrat, Jana Novotna pa enkrat. Češki športniki so torej v Wimbledonu beležili zelo dobre rezultate. Lahko rečemo – za razliko od Henmana. Zlati deček iz Oxforda bo namreč v zgodovini svete trave zapisan kot eden največjih poražencev: v polfinalu je igral kar štirikrat, a mu niti enkrat ni uspelo zmagati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.