Šport
3373 ogledov

Hči želela pomagati goreči mami, napadalec pa jo je ...

Cheptegei Profimedia
Pokojni atletinji je po tem, ko jo je partner zažgal, poskušala pomagati hčerka, a ji je napadalec to preprečil s silo.

Na dan prihaja še več podrobnosti grozljive tragedije, v kateri je življenje izgubila ugandska atletinja Rebecca Cheptegei

Triintridesetletnico je pokončal partner, ki jo je kmalu po vrnitvi z olimpijskih iger v Parizu zažgal zaradi premoženjskega spora v zvezi s posestvom, na katerem si je mati dveh otrok zgradila domovanje.

Napadalec Dickson Ndiema je Cheptegei najprej polil z bencinom in jo nato zažgal, pri čemer je tudi sam utrpel tako hude poškodbe, da je nekaj dni za njo umrl.

sveča Živo jo zažgal Šport Poškodbam podlegla tudi pošast, ki je grozljivo umorila znano olimpijko sveča Grozljivo Šport Tragičen konec za olimpijko, ki jo je partner živo zažgal

Opekline so po grozovitem dejanju obsegale več kot 80 odstotkov žrtvinega telesa, brutalnemu napadu pa sta prisostvovali tudi dve njeni hčeri, stari komaj 9 in 11 let.

Ena izmed njiju je poskušala mami pomagati, a ji je napadalec to preprečil. Z glasnim kričanjem je nato vzbudila pozornost sosedov, ki so poskušali ogenj pogasiti. 

Žal so bile poškodbe prehude, tako da je atletinja po nekajdnevnem boju za življenje na intenzivnem oddelku umrla zaradi odpovedi organov. Napadalec je utrpel blažje poškodbe z opeklinami na 40 odstotkih telesa, a se prav tako ni izvlekel, umrl je pet dni za svojo žrtvijo.

Kot je za kenijski The Standard povedala neimenovana hči pokojne atletinje, ji je Ndiema fizično preprečil, da bi pomagala svoji mami. "Ko sem ji želela priskočiti na pomoč, me je brcnil stran. Zaklicala sem na pomoč, kar je privabilo pozornost sosedov. Ogenj so poskušali pogasiti z vodo, vendar to ni bilo mogoče," je povedala pretresena hči.

Še več podrobnosti je v pogovoru za BBC razkrila bližnja soseda Agnes Barabara. Kot je pojasnila, se napadalec tudi po tem, ko je Cheptegei že gorela, ni ustavil, ampak jo je poskušal na vsak način pokončati, kar ga je na koncu stalo življenja.

"Zaslišala sem krike 'ogenj, ogenj'. Ko sem stopila ven, sem zagledala Rebecco, ki v plamenih teče proti moji hiši in kliče na pomoč. Ko sem stekla po vodo in klicala druge sosede, jo je napadalec polil s še več bencina. Pri tem se je tudi sam opekel in stekel na vrt, da bi se pogasil. Mi smo pomagali Rebecci. Bila je dobra soseda, z mano je delila koruzo, ki jo je pridelovala," je razkrila soseda.

V Keniji so zaradi partnerskega nasilja v zadnjih treh letih ugasnila življenja treh športnic.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.