Šport
14 ogledov

Gonzalez z Nadalom

Roger Federer in Stanislas Wawrinka bosta nastopila v finalu dvojic. Žurnal24 main
Znana sta oba finalista olimpijskaga teniškega turnirja. To sta postala Čilenec Fernando Gonzalez, ki je ugnal Jamesa Blaka, in Rafael Nadal, ki je premagal Novaka Djokovića.
 

Peking, polfinale, moški

J. Blake (ZDA) : F. Gonzalez (ČIL) 6:4, 5:7, 9:11
N. Djoković (SRB) : R. Nadal (ŠPA) 4:6, 6:1, 4:6

Španec Rafael Nadal , ki bo prihodnji teden postal nova številka ena svetovnega tenisa, se je uvrstil v finale olimpijskega turnirja v Pekingu . V polfinalnem srečanju je drugi nosilec turnirja s 6:4, 1:6 in 6:4 premagal tretjepostavljenega Srba Novaka Djokovića in se bo v soboto za zlato pomeril s Čilencem Fernandom Gonzalezom . Španec z balearskega otoka Mallorca je Srba nadigral v prvem nizu, nato močno padel v drugem in se v izenačenem odločilnem tretjem nizu veselil zmage in priložnosti za nov zgodovinski uspeh pri še vedno rosnih 22 letih.

Izjemno napet prvi polfinale med osmim nosilcem Jamesom Blakom in dvanajstim nosilcem Čilencem Fernandom Gonzalezom je bil prava paša za oči. Ko je kazalo, da bo Američan, ki je v četrtfinalu izločil Švicarja Rogerja Federerja z lahkoto opravil tudi s Čilencem, ki je v Atenah osvojil bron, se je Južnoameričan prebudil. Prvi niz je izgubil s 4:6, vendar bil v drugem veliko bolj enakovreden tekmec. Po podaljšani igri ga je dobil s 5:7. Ob tem je potrebno poudariti, da je imel Blake kar nekaj zaključnih žogic, ki pa jih ni uspel izkoristiti. Igralca sta morala odigrati še tretji niz, ki je bil podobno kot drugi precej enakovreden. Ob vodstvu Blaka je Gonzalez znova pokazal, kako močne živce ima. Gledalci so gledali podaljšano igro, ki jo je po slabih treh urah dvoboja z 11:9 na koncu dobil Gonzalez.

Serena Williams ostaja v boju za kolajne. © Reuters

 
Čeprav sta sestri Venus in Serena Williams že izpadli iz posamičnih bojev za kolajne, med dvojicami še vedno ostajata v igri za kolajne. V dveh nizih s 7:5 in 6:2 sta ugnali japonsko dvojico Morita Ayumi in Ai Sugiyama . Trenutno še prvi igralec sveta, Švicar Roger Federer, se bo vendarle boril za olimpijsko zlato. S soigralcem Stanislasom Wawrinko je v dvojicah najprej v zaostalem srečanju s 6:2, 6:4 premagal indijsko navezo Mahesh Bhupathi/Leander Paes in se uvrstil v polfinale, v katerem sta Švicarja s 7:6 in 6:4 ugnala ameriško bratsko navezo Mike in Bob Ryan .

Srbkinje brez kolajne
Jelena Janković
in Dinara Safina sta se pomerili v četrtfinalnem obračunu, ki so ga organizatorji v četrtek prestavili. Boljša je bila Rusinja, ki je slavila s 6:2, 5:7 in 6:3. Safina se bo v polfinalu pomerila s Kitajko Li Na, drugi polfinalni dvoboj pa bo čisto ruski, saj si bosta nasproti stali Vera Zvonareva in Jelena Dementjeva . Potem ko je zaradi poškodbe nastop v Pekingu odpovedala druga igralka sveta Ana Ivanović , je tako Srbija kljub prevladi svojih tekmovalk na vrhu teniške lestvice ostala brez odličja.

 

Vroče novice iz Pekinga

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.