Šport
8 ogledov

Gol Kopitarja premalo

Anže Kopitar je v noči na petek postal prvi Slovenec, ki je zaigral v končnici l Žurnal24 main
Hokejisti v ligi NHL so odigrali kar enajst tekem. Igrali so tudi Los Angeles Kingsi, ki so šele po podaljšku izgubili proti Philadelphiji. Kingsom ni pomagal niti 20. gol v sezoni našega Anžeta Kopitarja.
 

Liga NHL

Boston : Nashville 3:1
New Jersey : Pittsburgh 2:4
NY Islanders : Ottawa 2:5
Philadelphia : Los Angeles 3:2
Carolina : NY Rangers 3:1
Columbus : Phoenix 2:4
Tampa Bay : Buffalo 2:4
Toronto : St. Louis 2:3
Montreal : Washington 4:0
Edmonton : San Jose 0:3
Vancouver : Dallas 3:4

V ligi HL je bilo odigranih kar enajst tekem, mi pa smo pod drobnogled vzeli predvsem tekmo Los Angeles Kingsov , katerih barve je spet odlično branil Anže Kopitar , in Philadelphije Flyersov . Prva tretjina na tej tekmi ni bila prav nič obetavna, saj ne eni ne drugi ploščka niso uspeli poslati v mrežo. Zato pa se je vse to spremenilo v drugi tretjini.

Že po 57 sekundah igre je za Flyerse zadel Brydon Coburn , ki se je na zadnjih petih tekmah vedno vpisal med strelce oziroma podajalce. Vendar veselje Flyersov ni trajalo dolgo. Na sceno je stopil Anže Kopitar, ki je po manj kot dveh minutah igre v drugi tretjini izkoristil podajo Aleksandra Fedorova .

Z rezultatom 1:1 se je začela tudi tretja tretjina. Že na začetku pa so vodstvo spet prevzeli hokejisti Philadelphije. Igro z igralcem več je znal najbolje izkoristiti Simon Gagne , ki je zgolj popravil izjemni strel Timma Timonena . To pa še zdaleč ni bilo vse, saj se Kingsi niso predali. Po podaji Lubomira Višnovkega je za izenačenje poskrbel Matt Moulson .

Scott Hartnell je odločil tekmo proti Kingsom. © Action Images

 

Vse se je spet začelo znova. Do konca tretje tretjine pa ni več prišlo do sprememb, tako da so gledalci lahko uživali v podaljšku. Tudi v tem delu igre so bili Kingsi povsem enakovreden nasprotnik in ko je vse kazalo, da se bo tekma odločila šele po kazenskih strelih, so Kralji klonili. Manj kot pol minute pred koncem podaljška je Scott Hartnell izkoristil podajo Mikeja Richardsa in postavil končni izid 3:2.

Vendar je bil ta gol dosežen z drsalko in je zato kar nekaj časa trajalo, da so ga sodniki razglasili za veljavnega. To so storili šele po temeljitem ogledu posnetka, s katerega je bilo razvidno, da Hartnell tega ni storil namenoma. "Nekdo me je podrl, plošček pa je zadel drsalko in šel v gol. Šele ko sem slišal glasno navijanje navijačev, sem se zavedel, da smo zmagali," se je zadnjih trenutkov na tekmi spominjal junak srečanja Hartnell. Vratar Kingsov LaBarbera je priznal, da se je vse skupaj zgodilo zelo hitro: "Ko me je Hartnell zadel, nisem mogel več videti, kje je plošček. Od ledu se je odbil vanj in tako v gol."

Kralji Philadelphije niso premagali že od daljnega 23. marca leta 2000 in so zdaj v podobnem položaju, kot so bili Flyersi v lanski sezoni. Kopitar, ki je dosegel že 20. gol v tej sezoni, in kolegi zasedajo zadnje mesto. Trener Marc Crawford vseeno vidi svetlo luč: "Iz te tekme smo po hudem boju iztržili točko. To je dosežek, iz katerega lahko gradimo svojo igro v prihodnosti."


Jevgenij Nabokov je zaklenil vrata. © Action Images

 

Novo zmago je po pričakovanjih dosegla tudi Ottawa , najuspešnejše moštvo vzhoda. Kanadčani so se zmage veselili pri Islandersih s 5:2, ekipa iz New Yorka pa je ob tem doživela že peti zaporedni poraz na domačem ledu, kar se ji je nazadnje zgodilo leta 2001.

Velja omeniti še tekmo v Edmontonu , kjer se je s 3:0 veselil San Jose , gostujoči vratar Jevgenij Nabokov pa je že šestič v sezoni ostal nepremagan. Drugič letos pa je "gol zaklenil" tudi vratar Montreala Cristobal Huet in bil najzaslužnejši za najvišjo zmago večera, saj se je Montreal veselil zmage s 4:0 nad ekipo iz prestolnice Združenih držav. Zelo razpoložen pa je bil tudi vratar Bostona Tim Tomas , ki so ga hokejisti iz Nashvilla v 38 poskusih premagali le enkrat, in Boston se je veselil zmage s 3:1. Najučinkovitejši napadalec večera je bil z dvema goloma Peter Müller , ki je prispeval polovico golov za zmago Phoenixa na gostovanju v Columbusu , rezultat tekme je bil 4:2.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.