Šport
14 ogledov

Ferkova že v soboto nazaj na sneg

Videti je bilo slabo, a z Marušinimi kolenskimi vezmi je vse v redu. (Foto: Reut Žurnal24 main
S slovensko alpsko smučarko Marušo Ferk, ki se je poškodovala na nedeljskem superveleslalomu za svetovni pokal v Lake Louisu, je vse v redu in bo nastopila že v soboto v St. Moritzu.

Odločitev je sprejelo strokovno vodstvo po zadnjem za smučarko zelo ugodnem zdravniškem pregledu. "Pregled pri zdravniku je pokazal, da je koleno stabilno in da si Maruša ni poškodovala nobenih vezi. Čeprav ni poškodbe, pa je dobila tako močan udarec, da mora jemati sredstva za zmanjševanje bolečine. Trenutna odločitev je, da bo Maruša odpotovala v St. Moritz, kjer bo startala le superveleslalom. Po superveleslalomu pa se bo vrnila domov. Za naprej pa bomo videli, kako bo," je ob robu današnje novinarske konference ob vrnitvi smučarske reprezentance s severnoameriške turneje povedal trener ženske ekipe za hitri disciplini Gregor Šparovec.

Zle slutnje, da bo začetek sezone za Ferkovo izgubljen, se niso uresničile. Ferkova je zelo dobro formo pokazala na ženskem smuku v Lake Louisu s 17. mestom, na uvodnem slalomu v Leviju pa je bila 24.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.