Šport > Euro 2020
37412 ogledov

Hrvati ponoreli: "Nesprejemljivo, to ni vaška liga!"

hrvaška čekška Epa
Hrvaška nogometna reprezentanca je v drugem krogu Eura 2020 remizirala s Češko (1:1).

Hrvati so po porazu proti Angležem v drugem krogu igrali neodločeno s Čehi (1:1) in s tako zagotovili prvo točko na prvenstvu. Tekmo je po mnenju kockastih v preveliki meri zaznamovali španski sodnik Carlos Del Cerro, ki si je poleg sporno dosojene enajstmetrovke privoščil še nekaj očitnih spodrsljajev.

V 35. minuti srečanje je španski sodnik po posvetu z videotehnologijo (VAR) pokazal na belo točko zaradi prekrška Dejana Lovrena nad Patrikom Schickom v enem od zračnih dvobojev, "darilo" pa je v zadetek pretvoril okrvavljeni Schick, ki je s tem dosegel že tretji zadetek na letošnjem turnirju.

Za izenačenje je v uvodu drugega polčasa po samostojnem prodoru poskrbel Ivan Perišić, v nadaljevanju pa aktualni svetovnim podprvakom pobude ni uspelo kronati z zmagovitim zadetkom.

hrvaška euro | Avtor: Epa Epa

 | Avtor: Epa Epa
"V tehničnem smislu je bila to zelo slaba predstava sodnika, kar je nesprejemljivo na takšnem nivoju tekmovanja," je za hrvaško nacionalno televizijo dejal hrvaški sodnik Marijo Strahonja.

"Penal je bil izveden na nepravilen način, igralci so prehitro vtekli, izvajalec pa je krvavel. Morali bi ga ponoviti. Sodnik mora nadzirati izvajalca kazenskega strela, VAR nadzira vratarja. Sodnik mora prav tako paziti na vtekanje igralcev. To je bila velika napaka," je dodal hrvaški strokovnjak.

Zelo zanimiva situacija se je pripetila tudi v zaključku obračuna, ko je Del Cerro predvideni triminutni dodatek skrajšal za 20 sekund, čeprav je imel Perišić na robu kazenskega prostora lepo priložnost za predložek pred vrata Češke.

"Piskal je 20 sekund prezgodaj. Vsi smo se samo začudeno spogledali, Perišić je bil šokiran. Nikomur ni bilo jasno, kaj se je zgodilo. Nesprejemljivo je, da odpiskaš konec tekme, kadar se ti zahoče. To ni neka vaška liga! Če je dodatek tri minute, potem naj bo tri minute. Sodnik ga lahko samo podaljša. Ko se je tekma lomila, je on odpiskal konec. Tudi če bi bila do konca samo še sekunda, bi bilo to nesprejemljivo. To je izigravanje pravil. S to predstavo si je rezerviral povratno karto v Španijo," je prepričan Strahonja.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Brenda_Elkins 11:15 20.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦